Orphan Black 1x01

Mostanában nagyon népszerűvé váltak az olyan jellegű alapötletek, hogy ugyanaz a színész nem egy karaktert játszik el: elszakított testvérek, klónok, vagy csak egyszerű hasonmás a szitu. Ez a sorozat is ezt a hullámot lovagolja meg, de nem árulom el, hogy melyik verzióba illik.:)


Sarah (Tatiana Maslany) épp látja magát meghalni, pontosabban valakit, aki úgy néz ki, mint ő, amikor azon igyekszik, hogy túladjon némi kábítószeren. Hamar észrevehető, hogy nem a legpéldásabb állampolgár, így kapóra jön neki, hogy akár át is veheti valaki más életét, ha már úgyis jókor volt jó helyen. A halott lány táskáját magához veszi, ezzel pedig kinyílik az ajtó, és életmódot meg mindent válthat...na - de biztos, hogy ezt szeretné?

A másik lány konkrétan öngyilkos lett, amit általában nem akkor csinálnak az emberek, amikor tök kiegyensúlyozottak, és minden rendben van. Hát nincs is rendben, sőt kijelenthető, hogy Sarah nem semmi sztoriba csöppent, valójában jobban járt volna, ha jó messzire elkerüli azt a táskát.

Ha nem jut tudomásomra az az egyetlen szó, ami megadja a fő vonalát az egésznek, még hatásosabb lett volna az első rész. Mások dicsérték, így elvásásaim vannak a folytatást illetően. Majd meglátom, hogy alakul a dolog, mindenesetre komolyan szeretném szeretni a sorozatot. Bonyodalmakból nem lesz hiány úgy érzem, és ha nem esnek túlzásokba, nem lesz hülyeség, akkor még akár kedvenc is lehet belőle. A második évadot berendelték, szóval hosszabb távon lehet vele tervezni.

Jaj, azt azért remélem, hogy nem nyomozós-féleség lesz!


Trailer (szerintem spoileres):


2 megjegyzés:

  1. Én eddig öt részt láttam, és nagyon tetszik:) Érdekes a történet, kiváncsi leszek mi fog még történni.

    VálaszTörlés
  2. http://diamantolvas.blogspot.hu/2013/05/egy-kislany-rozsaszin-csokorral-kaptam.html

    Egy kis meglepetés neked!:)

    VálaszTörlés