Nalini Singh: Vonzódás

Az emberek mellett másik két faj él még a bolygónkon. A mentálok, akik mindenféle érzelemtől mentesek, hidegek, és különleges mentális képességeiknek köszönhetően mentálháló köti össze az elméiket. A mentáltársadalom felsőbbrendűnek tartja magát. Szöges ellentétük az alakváltók, akik ösztönlények, egyszerre van jelen bennük az ember és az állat. Jól megférnek egymás mellett, egészen addig, míg a világukat egy mentál sorozatgyilkos zavarja meg, aki alakváltó nőket gyilkol. Itt kezdődnek a problémák.

Sascha Duncan látszólag egy a mentálok közül, tökéletesen érzelemmentes, azonban van egy idáig sikeresen őrzött titka. Üzleti kapcsolatba kerül a félig ember, félig leopárd Lucas Hunterrel, aki falkája alfahímje, és ez a találkozás elindít valamit. Valószerűtlen és mégis nagyon valóságos álmok zavarják meg őket. A nyomozásban Lucas-nak hasznos lenne információkhoz jutni a lányon keresztül a sorozatgyilkos mentálról, akit szemlátomást rejteget a Mentál Tanács, de azt senki sem tudja, miért. Egy másik farkasfalka pedig már készen áll a háborúra...

Vannak, akik sok fantasy könyvet olvasnak, én nem tartozom közéjük, többnyire csak tapogatózom, hogy melyik történet lehet olvasásra érdemes, mert mint minden műfajban, itt is születnek vacak könyvek. Szerencsére nem nyúltam mellé ezzel a könyvvel. Már értem, miért vetődött fel egy olyan kérdés a molyon, hogy ugye ez nem olyan, mint Ward? Ugyanis én is megijedtem az elején, mert bizonyos leírásokat egyszerűen nem tudok értékelni, így a nagy lelkesedés, amivel belevetettem magam az olvasásba, rövid időre alábbhagyott. A történet és úgy az egész egyben viszont van olyan erős, hogy a lelkesedésem visszatért, és nagyon vártam, hogy milyen fejleményeket tartogat magában a cselekmény. (A felnőtteknek szóló tartalom viszont tényleg nem véletlenül került a fülszövegbe, de nem az az uralkodó.) Az írásmód elég egyszerű, ami nem baj, eléggé lefoglalja az olvasót, hogy megismerje a két új fajt, a cseppet sem demokratikus Mentál Tanácsot, a Hálót, illetve a mindenáron összetartó, eltérő törvényeket követő alakváltókat.

Nalini Singh remekül tudja fenntartani az érdeklődést, folyton újabb információkat tudunk meg illetve derülnek ki. A karakterek ábrázolása kellőképp életszerű, a falka összetartozása érzékletes, az erős, birtokló Lucas és a mentálok közt kardinálisnak nevezett Sascha által pedig a romantikus, szerelmi szál is biztosítva van. Filmekben eddig is kedveltem az alakváltókat, most pedig egyenesen megszerettem őket. Érdekes módon, hiába volt jelen végig a gyilkos utáni nyomozás, nem éreztem központi szálnak (és a magam részéről ez nem is baj).

Várom, hogy a folytatások mit tartogatnak majd, és ezek után kíváncsi lettem az írónő Angyali vadász sorozatára is.

A könyvet köszönöm szépen az Egmont Kiadónak!

4,5/5

10 megjegyzés:

  1. Kíváncsi vagyok rá engem nem zavart volna, ha Ward-os. ;o)

    VálaszTörlés
  2. valamelyik nap kezdem én is :-)

    VálaszTörlés
  3. Niki: szerintem tetszeni fog.:)

    Petrus: majd figyellek, hogy milyennek találod.:)

    Szilvamag: Akkor jó olvasást!:)

    VálaszTörlés
  4. Nekem az Angyali vadász sorozata egy minimális fokkal, de jobban bejött. Abban ugyanis nem csak a főszereplők fogtak meg, hanem egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy A Hetek tagjai is eléggé érdekelnek...
    Ezzel csak arra céloztam, hogy Singh nagyon jó xD.

    VálaszTörlés
  5. xoxo ivett: :)) Tényleg kíváncsi vagyok, milyen lehet.:)

    VálaszTörlés
  6. Nekem nagyon bejött a könyv,már alig várom a következő részeket:-)
    Asszem ezek után neki állok az Angyali vadász sorozatnak is:)

    VálaszTörlés
  7. Lyta, hát kíváncsi vagyok én is, hogy fog folytatódni, mint megtudtam, elég sok része van..

    VálaszTörlés
  8. Én is utána néztem rögtön, most fog kint kijönni a 10. része a sorozatnak, szóval lesz mit olvasni egy darabig:-)
    Most kezdem az Angyalvért, remélem ez is tetszeni fog..

    VálaszTörlés
  9. Én eddig óvatos voltam az angyalos könyvekkel, mert filmekben nem rajongtam értük, de ez most már tényleg érdekel.:)

    VálaszTörlés