Brunonia Barry - A csipkeolvasó

Hát ez nem az én könyvem. Pedig annyira azt hittem, hogy tetszeni fog, a legtöbb vélemény dicséri, és milyen szép a borítója! A fülszöveg is figyelemfelkeltő, és igazából nem rossz a sztori, csak ne lenne ilyen lassú folyású. Én erre most nem voltam ráhangolódva.

A szereplőket nem tudtam kedvelni, sem utálni, tulajdonképpen "nem is érdekeltek". Ez szerintem hiba, bár gondolom másoknál nem így volt. A csipkeolvasás végigkísérte a könyvet a fejezetek elején lévő töredékekkel, de mégsem tudtam meg annyit róla, mint azt gondoltam, hogy kiderül. Talán szánni lehetett volna rá kicsit több időt, vagy inkább mégse, mert az csak a könyv hosszát növelte volna... Azt hiszem, ezek a Salemes-boszorkányos témák nem nekem valók, a Bűbájos Mary is elég szenvedős volt, pedig azt is sokan szeretik.

A hangulata egészen érdekes, borongós-rejtélyes-a többi jelző amit használnék, spoileres lenne. A végén viszont engem is nagy meglepetés ért, és úgy éjfél után, miután becsuktam, eléggé be voltam tojva egyébként.:) Szóval hatásos volt, csak mostanra elmúlt az is. Nekem ez sajnos nem volt pozitív olvasási élmény.

2,5/5

1 megjegyzés:

  1. Látom, hasonlóan vélekedünk a könyvről. Én is annyira biztos voltam benne.

    VálaszTörlés