Stephenie Meyer - Breaking Dawn - Hajnalhasadás

Az első könyvért teljesen odavoltam, és még mindig jónak tartom. A New Moon már unalmasabb volt, és persze hiányoltam Edwardot. Az Eclipse jobb lett, mint az előző kötet. Most pedig elérkeztem az utolsó könyvhöz.

Szerintem elég jó lett, olvastatta magát. Kicsit kelletlenül kezdtem bele, főként csak le akartam tudni ezt a történetet, mert attól még, hogy kezdem unni a körülötte zajló felhajtást, azért kíváncsi voltam a végére. Ehhez képest teljesen lekötött, jobban, mint az Eclipse, nem igazán erre számítottam. A történetet tekintve is mást vártam. Szerencsére kellemesen csalódtam mindkét esetben.:)

Csak az kattintson tovább, aki már olvasta! 

Szóval azt hittem, kapunk a könyv közepén vagy háromnegyedénél egy esküvőt, majd egy álomszerű nászutat, és nagyjából ennyi, nulla izgalom, max. az átváltozás tartogatta volna azt. Tehát nem vártam tőle valami sokat. Azonban felgyorsultak az események már rögtön az elején a terhességgel. Nahát, szóval Stephenie Meyer világa ilyet is enged. Nekem mindegy.:D Bella elég hamar vámpír lett, és visszatértek a főgonoszok is.

Jacob bevésődése Renesmee (nekem sem tetszik a Nessie, mintha valami szörny lenne:) iránt érdekes. Viszont legalább Jacob ezután már nem volt idegesítő és gyerekes. Végig Edward párti voltam, nem csak azért mert vámpír, Jacob meg nem :P Éppen ezért nem fogadtam túl lelkesen mikor átváltott a könyv az ő szemszögére. Aztán közben rájöttem, hogy jobb volt ez így, mert alighanem Bella szenvedésén én is szenvedtem volna, ha ugyanúgy maradt volna, szóval jó húzás volt, utólag már úgy látom. De azért belelapoztam, hogy meddig fog tartani, hogy felkészüljek rá.:)

A kelleténél hosszabb lett, de nem volt vészes. Kb. az eddig megszokott sémát követte, a vége előtt rákészülés a csatára, stb. Örülök, hogy végre tudom a végét, és már csak a filmek váratnak magukra. Legutolsó infóm a Midnight Sun-ról, hogy nem fog megjelenni. Azért szerintem még nem kell teljesen lemondani róla.

Ezt még csak úgy, mert szépek így együtt:


2 megjegyzés:

  1. Sajnos még nem vettem meg az új részt :S De már olvastam. Ahogy a midnight sunt is.
    Valahogy így érzek én is a könyvekkel. Az első nekem nagyon tetszett, és amikor még én olvastam /láttam, akkor nem volt ekkora a felhajtás. Azt jobban szerettem. Engem a második is teljesen lekötött. Az Eclipset abbahagytam kétszer :D A 4. könyv pedig ismét nagyon tetszett. Nem igazán erre számítottam én sem. Bár nem lehetett elkerülni, hogy ne hallj a terhességről stb. De azért elég durva volt, kíváncsi vagyok, hogy csinálják meg a filmben.
    Én is végig Edward párti voltam. Engem kifejezetten irritál Jacob. Lehet ezért is szerettem kevésbé az Eclipse-t.

    VálaszTörlés
  2. A Midnight Sunt egyszer elkezdtem, mert kíváncsi voltam. Jó lenne elolvasni, csak majd be kell szereznem újra.

    Igen, emlékszem, nem is jutott el az első film minden moziba itthon. a második meg...

    én elkerültem minden spoilert :) ideges is lettem volna nagyon, ha nem így lett volna :)

    VálaszTörlés