Lost 6. évad

A Lost sosem volt az "én sorozatom", de a nagyszerűsége vitathatatlan.

Folyton kérdések sorakoztak, egymást követték, választ viszont alig kaptunk. Az első évadokban még elég lelkes voltam, aztán úgy félúton, vagy kicsivel később kezdtem belefáradni. A 6. évadhoz nem úgy viszonyultam, mint egy rajongója a sorozatnak, éppen csak le akartam tudni, mert nem azért néztem meg 5 évadot, hogy a nagy befejezést ne lássam. Az első pár rész untatott, úgy éreztem, nem történik semmi, hiányoltam az előrelépést. Utólag persze már másként látom, eltekintve a kelleténél több kitérőtől ez egy folyamat volt, és a készítők végig tudták mit csinálnak.


 A befejezés nem maradéktalanul kielégítő, bennem is maradtak megválaszolatlanul hagyott kérdések, mégis kellően méltó az eddigiekhez, és megható lett a sorozatzáró epizód. Mindehhez szerintem szükség volt vagyis inkább hozzájárult a Final Journey. Azon túl, hogy a színészek nyilatkoztak a karakterükről, és hogy mennyire a szívükhöz nőtt ez a projekt, és a többiek, néhány érdekes információhoz is jutottunk a sorozattal kapcsolatban. Akadt olyan, ami nem volt újszerű hír, pl. hogy a neveket előszeretettel adták híres emberek (Faraday, Locke, stb.) után. Viszont az komolyan meglepett, hogy 3 helyszín kivételével mindent Hawaii-on forgattak. Továbbá aranyos, hogy a színészek közül többen maguk is nézték a sorozatot, hiszen ők sem tudtak mindent. Pl. Terry O'Quinn az első részekben nem is tudta, hogy ő ült a tolószékben. Nagyon érdekesen zajlódhat egy forgatás, elképesztő mennyi minden, illetve munka van egy film, sorozat mögött.

A színészek/szereplők közül sosem tudtam kedvencet választani, valahogy mindenki majdhogynem egyformán hatott rám.

Innentől spoileres leszek, de óvatosan kattinthattok, mert egy gyors görgetés után lesz 4 tetszetős kép is.

Több könnyfakasztó jelenetet tudok felidézni, amikor Jin és Sun a tengeralattjáróban ragadtak, amikor Juliet lezuhant a bombához (bár ez inkább az 5. évad vége) illetve az évadzáró epizód több pillanata.

De rátérek az úgynevezett válaszokra. Azt már írtam, hogy szép lezárás lett, elgondolkodtató, még ha kissé kiszámítható is. Azt viszont hiányolom, hogy a szigetről konkrétan nem tudtunk meg többet. Bár nem is tudom, mivel álltak volna elő, szóval talán jobb is így. Egyébként meg vagyok lepődve magamon, hogy ilyen jellegű befejezést nem utálok, mert nem szoktam kedvelni az ilyesmit. De egyszerűen nincs kedvem lehurrogni, egyrészt minek, és amúgy sem vagyok olyan fajta. Másrészt... tényleg nem értem magam, de tetszett, ebben az is közrejátszhat, hogy elismerésre méltó, amit ezek az emberek megalkottak.

Kíváncsi leszek, meddig fog a gondolataimban járni a sorozat, egyelőre vissza-visszakúszik a fejembe.

Nem akartam választani a képek közül (kattintásra mindegyik nagyra nő):






Ez nagyon tetszik:

4 megjegyzés:

  1. Ebben a sorozatban vannak a legmeghatóbb pillanatok. Nem semmi, amit alkottak itt 6 év alatt. Minden elismerésem. Szerintem még sokáig a legjobb sorozat lesz nálam a LOST.

    VálaszTörlés
  2. Kiváló sorozat volt. Az elején jobban rá voltam kattanva, de hát a 6 év megtette a hatását és sok sorozatot néztem, a végén már nem az izgalmak, és a rejtélyek miatt néztem, hanem a szereplők miatt. A vége szerintem jól sikerült, a sok kérdésből átment filozofikusba és megható lezárást kapott, hogy is zárták volna másként, amikor 6 év után búcsúztunk a hősöktől, akiket megszerettünk.

    VálaszTörlés
  3. Na végre eljutottam ide :)
    Szóval nem is tudom tetszik-e a vége. Valahogy mást vártam a hatodik évadtól. Én tényleg azt hittem, hogy válaszok lesznek. De így is óriási sorozat szerintem. Még mindig lenyűgöz. Most elkezdtem az első évadot előlről, és még a nyár folyamán be szeretném fejezni lehetőleg az egészet. Az az egészben a durva, hogy most látok olyan dolgokat, amiknek később pl. a hatodik évadban jelentősége van. Ez tetszett nagyon ebben a sorozatban, hogy lehet nem veszed észre, de minden összefügg mindennel a végén.
    A vége... nem is tudom tetszett-e. Nagyon megható volt az biztos.

    VálaszTörlés
  4. Igen, az volt.:) Újranézést én nem tervezek, de biztosan érdekes lehet úgy nézni, hogy már "mindent" tud az ember.

    VálaszTörlés