Az Ulpius jövőbeli New Adult könyvei

Most annyira meglepődtem, hogy ez posztot érdemel. A szóban forgó kiadó kínálata sosem foglalkoztat túlzottan, mert alapvetően az az irányvonal, amiben mozog, nem egyezik az ízlésemmel, bár az utóbbi időben komolyabban felfigyeltem egy-egy már megjelent kötetre. Még egyiket sem olvastam, de várólistán vannak (nem a vsz. sosem kerülök oda, hogy olvassam, hanem a valóságos listán).
Ezektől még érdekesebb, amikre tegnap bukkantam, könnyű egy csokorba szedni őket, mert tök ötletesen %-os felsorolást láthatunk a borítók alján, úgymint pl. 20% arrogancia, 20% önbecsülés, 30% bizalmatlanság, 30% love, amivel az adott könyvet gondolom jellemezni lehet, és ezek olyan jók szerintem. Egy Monica Murphy könyv már megjelent, ez lesz a soron következő, úgyhogy a Heti csajt tényleg ideje lenne előrevennem.


J. Sterling: A hibátlan játék - The Perfect Game

Nem így és nem ezt akarták.
És mégis...
Két fiatal, Cassie Andrews és Jack Carter kezdi meg tanulmányait a főiskolai előkészítőn. Amikor Cassie megismeri az emelkedő csillagú baseballreménységet, Jacket, határozott szándéka, hogy nagy ívben elkerüli ezt a beképzelt fölényes alakot. Ám Jack egészen másképp képzeli: randizni akar a lánnyal.
Mindketten sérült lelkűek, tele bizalmatlansággal, félnek kitárulkozni a másik (és önmaguk) előtt, és így vágnak bele ebbe az érzelmi utazásba, amely a szerelemről és a megbocsátásról szól. De a hosszú út végén talán meg lehet ragasztgatni az összetört szíveket...
Mert az élet néha durva és kegyetlen, mielőtt gyönyörűvé válna...

Várható megjelenés: 10.28

Amire számítok: a fülszöveg jól hangzik, szerintem érzelmes lesz és szórakoztató, és ha szerethetőek lesznek a karakterek, az már félig nyert ügy.
Borító: 4,5/5

Jay Crownover: Rule


Shaw Landon attól a pillanattól fogva szerelmes Rule Archerbe, hogy meglátta őt.
A lányt nem taszítják piercingjei, tetoválásai és vad természete. Noha tisztában van vele, hogy Rule nem hozzá való, szívének nem tud parancsolni.
Rule tökéletes ellentéte mindannak, amit Shaw, a tiszta lelkű orvostanhallgató képvisel.
Egy olyan fenegyereknek, mint Rule Archer, Shaw Landon egy beképzelt királykisasszony - és nem utolsó sorban halott ikertestvére ex-barátnője. A lány mások szabályai szerint él, Rule csakis a saját feje után megy. Nincs ideje a Shaw-féle jóravaló, rendes lányokra, még akkor sem, ha ő az egyetlen, aki igazán ismeri őt.
De a rövid szoknya, a túl sok pohár születésnapi koktél és a megvallott titkok egy olyan estéhez vezetnek, melyet egyikük sem tud feledni.
A párnak most azzal a nehézséggel kell szembenéznie, hogy egy olyan lány, mint Shaw és egy olyan fiú, mint Rule hogy tudnak együtt maradni anélkül, hogy tönkretennék szerelmüket, vagy ami még rosszabb... egymást.

Várható megjelenés: 10.30.

Amire számítok: Tipikus nem illünk össze de mégis összetartozunk sztorit.
Borító: 2/5
Addison Moore: Someone to love - Szeretni valakit 

Mi történik, amikor két ember, aki nem hisz a szerelemben, őrülten egymásba esik úgy, hogy azt életükben elképzelni sem tudták? Vonatszerencsétlenség.
Amikor a húszéves Kendall Jordan átkel az országon a Garrison egyetemre, az utolsó dolog, ami eszébe jutna, egy egyéjszakás kaland. Sajnos az elbűvölő Cruise Elton pontosan ezt kínálja neki.
Kendall már régen ráébredt, hogy a szerelem illúzió, amely nem tart örökké, és ezt Cruise is teljes mértékben osztja - valami a lány lelkében mégis azt súgja, hogy szőröstül-bőröstül magának követelje a fiút. Ezért azután maga is szeretne részt venni a játszmában, és azt javasolja, hogy Cruise tanítsa ki őt a Garrison egyetem női playboyának szerepére.
Közben feltámadnak az igazi érzelmek, és sem Kendall, sem Cruise nem tudja, miképp kezelje ezeket. Minden, amiről úgy képzelték, hogy tudják, megváltozik akkor, amikor megtalálják egymásban azt, akit szeretni kell.

Várható megjelenés: 11.04

Amire számítok: igazán jó kis szerelmi történetre, pontosan olyanra, amit a fülszöveg ígér.
Borító: 1/5Monica Murphy: Second Chance Boyfriend - Második esély pasi 

Romokban hever az életem. Így tudnám összefoglalni jelenlegi helyzetemet. A futballedzőm engem hibáztat a szezonzáró meccs kudarcáért, ahogy az egész csapatom is.
Két teljes hónapot töltöttem azzal, hogy a sebeimet nyalogattam, mint egy igazi lúzer. Elvesztettem a barátnőmet, Fable Maguire-t, az egyetlen lányt, aki igazán fontos nekem, mert azt gondoltam, hogy csak szenved mellettem.
Most rájöttem, én vagyok az, aki nem tud nélküle létezni. Ő hiába csinál úgy, mintha már túltette volna magát a dolgon, tudom, hogy legalább annyit gondol rám, mint amennyit én őrá. Túl jól ismerem. Annyira sebezhető... én csak segíteni szeretnék neki, átölelni és szeretni őt.
Csak annyit kérek, hogy adjon még egy lehetőséget.
Egymás nélkül elveszettek vagyunk, de együtt az örök szerelem vár ránk!

Várható megjelenés: 10.30

Amire számítok: itt tulajdonképpen "megelőlegezem a bizalmat", mivel az első könyvet még nem olvastam, csak szeretném.
Borító: 4/5Igazán kíváncsi leszek a fenti könyvecskékre, a Goodreads szerint elméletileg jók, a Szeretni valakit leszámítva mindegyiknek 4 feletti a pontozása, és annak is csak alig van alatta. Mondjuk ezekre én már egyre kevésbé adok, de most úgy érzem, mindenképp jelent valamit. (És persze sorozatok mind.. amire már tojok újabban:)


2 megjegyzés:

  1. Hmm, még nem olvastam ilyen new adult könyvet (vagy nem tudtam, hogy az), nem is nagyon vagyok képben, hogy mi is ez a műfaj - ezek a könyvek nem is vonzanak, de ha valamelyiket nagyon jónak látod, megpróbálkozom vele :D
    Nekem mind egy kaptafára készültnek tűnnek, és hasonlóak, mint a YA könyvet, csak idősebbek a szereplők - ugye?

    VálaszTörlés
  2. Én sem vagyok szakértő, nem nagyon foglalkoztam eddig ezekkel a műfaji besorolásokkal..:) Itt is csak azért tűnt fel, mert rajta van a borítókon.:D De szerintem igazad lehet. + én is csak az Easy - Egyszeregyet olvastam, amiről tudom, hogy az, ami viszont jó volt.:)

    VálaszTörlés