Terra Nova - 1. évad


Elég régóta vártunk erre a sorozatra, azt hiszem, nagyszabásúnak tekinthető, Steven Spielberg producerkedik benne, és a kezdő duplarészen látszik is, hogy biztos sokat költöttek rá, nagyon látványos volt. A csúnya jövőben kezdődik a sztori, 2149-re teljesen tönkretette az emberiség a Földet, fogy a levegő és ehhez hasonló roppant felemelő dolgok történnek. De tudunk olyat, ami adhat még egy esélyt az életben maradáshoz: egy portált sikerült létrehozni, amivel visszamehetünk a múltba, amikor még voltak növények, állatok, nem pusztítottuk el a természetet. Olyannyira a múltba megyünk vissza, hogy a dinókig. Azonban nem mindenki egyszerre, csak a kiválasztottak, kiváltságosak adatik meg a lehetőség. Az exrendőr Jim Shannon (Jason O'Mara) és családja a főszereplők, velük egyszerre ismerjük meg ezt a csodálatos régi-új világot. Bár a családfő illegálisan csatlakozik a kolóniához, hamarosan mint rendvédelmi szerv erősíti Taylor parancsnok (Stephen Lang), a közösség vezetőjének csapatát. Természetesen nagyon tetszett a környezet, amiben élnek, és hogy nem kipusztítják a helyi élővilágot, hanem beilleszkednek hozzájuk, hiszen ez is része az új esély dolognak. Nem teljesen nomád módon élnek, de a legkörnyezetbarátabban, amennyire lehetséges ahhoz, hogy a tudomány fejlettségét is hasznosítani tudják. Taylor igazán a szívén viseli a közösség sorsát, az elsők között érkezett a múltba, de vannak érdekes kérdések vele kapcsolatban.


Minden epizódba írtak egy részig tartó történetszálat, de a szereplők magánéletét is folyamatosan követhetjük illetve egyéb átívelő szálak is foglalkoztatják a nézőt. Kis családias hangulatúként jellemezném általában, vagy amolyan "dzsungeles kisvárosi", és ezekhez jönnek a sajátos problémák meg a gonoszok. Kezdetben semlegesek voltak a karakterek, a színészek sem voltak ismerősek számomra, de szép lassan egyre jobban megszerettem őket. Josh (Landon Liboiron) egy szokványos kamasz fiú, Maddy (Naomi Scott) aranyos, Zoe (Alana Mansour) a nevével együtt imádnivaló, Sky-t (Allison Miller) nem mindig kedveltem, Elisabeth (Shelley Conn) számos megmozdulásával szintén megszerettette magát velem, és még van jó néhány mellékszereplő, akikre nem térek ki külön.

Nem értem a leszóló kritikákat, teljesen rendben van a sorozat, ráadásul mindig kicsit jobban vártam a soron következő epizódot. Ami esetleg számomra is érthető okot adhat a fújjogásra, hogy nem mindig tökéletesek a számítógépes dínók, és hát később nem is mutattak annyit, de engem nem érdekelt, hiszen a történet így is kellőképp lekötött, és amúgy is már alaposan meg lett teremtve az illúzió, szükségtelen teletömni drága számítógépes elemekkel, hacsak nincs valóban jelentősége mutatni őket. Találgattam néha, hogy pl. a háttér meg ilyesmik mennyire valóságosak, de láttam egy "így készült" videót, és kb. a dinókon kívül minden igazi, ez annyira jó szerintem. Visszatérve a lehúzó véleményekre, erős túlzásnak érzem őket néha, nem tudom, egyesek mégis mit vártak a sorozattól, akció is van benne elég, az meg, hogy túl családias, hát szerintem nem véletlenül sétálgat a Shannon família a főcímben (mutatom), ők a központi figurák, és az, hogy egy normális, szerető családról van szó, nem tudom, miért probléma, ezek fontos értékek, igenis közvetítsék, van elég gonoszság a világunkban is meg ebben a kitalált történetben is - és most befejezem, mert kezd átmenni a poszt más kritikákra való reagálásba, de ezt fontosnak éreztem leírni, vagy ha úgy tetszik megvédeni ezt a sorozatot.

A befejezés is duplarész, határozottan jól sikerült. Sajnálom, hogy csak 13 részt kértek egyelőre, és nagyon remélem, hogy lesz folytatás, mert kár lenne érte. Korábban nem tudtam, hogy ha a meglévő kérdések megválaszolásra kerülnek meg lezárnak benne dolgokat a végén, akkor hogyan lehetne folytatni, de már megmutatták, hogy egyáltalán nincs ötlethiányuk, úgyhogy így már pláne nagyon-nagyon szeretném a folytatást!

A szokásosaktól kicsit eltérő poszterek (kattintásra megnő a kép):



23 megjegyzés:

  1. Nekem is nagyon tetszett a sorozat, pont tegnap este néztem meg a végét. Én is kiakadtam a negatív kritikákon, nem a tökéletes megjelenítés a lényeg,bár nekem nem volt vele gondom. A dínók se hiányoztak belőle, nem is az volt annyira a lényeg benne. Mivel ennyire tetszett, aggódom, hogy nem lesz esetleg folytatása:(

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy valaki más is úgy viszonyul a sorozathoz, mint én.:)

    VálaszTörlés
  3. A javaslatodra megnéztük a sorozatot.Nagyon tetszett nekünk.Lehet tudni valamit a folytatásról már?
    Nekünk nem volt bajunk a dinókkal sem.

    VálaszTörlés
  4. Épp most olvastam egy oldalon, hogy január 16 vagy rá egy hétre eldőlhet a sorsa. Úgyhogy reménykedjünk.

    VálaszTörlés
  5. Judy, ez tök jó, örülök, hogy tetszett.:)
    ÉnT igen, január végéig már biztosabbat lehet tudni, ha más sorozatok nem produkálnak olyan nézettséget, akkor gondolom ez fog folytatódni inkább és nem egy gyengébb. Ha pl. a House fejeződne be, az nem hatna meg túlzottan.:)

    VálaszTörlés
  6. http://sorozatplanet.web4.hu/cikk/terra-nova-hirek-az-esetleges-2-evadrol

    VálaszTörlés
  7. Köszi!:) Nem ismertem ezt az oldalt, de ott is van egy picit frissebb cikk:
    http://sorozatplanet.web4.hu/cikk/a-fox-nehezen-tud-donteni-a-terra-nova-es-a-house-sorsarol

    VálaszTörlés
  8. Köszi. Hát a House nekem se hiányozna, ugyanis egy részt se bírtam megnézni belőle:)
    Én se ismertem ezt az oldalt, de egész jó.

    VálaszTörlés
  9. Lehet tudni valamit már a sorozatokról?

    VálaszTörlés
  10. Még mindig nem találtam semmi hírt, de lassan muszáj döntést hoznia a csatornának, mert félő, hogy leszerződnek máshova a színészek. A House sorsáról jan.23. után kezdenek tárgyalni, utána remélem, már lesz valami hír.

    VálaszTörlés
  11. http://terranova.weboldala.net/news.php
    Ezt találtam csak

    VálaszTörlés
  12. Köszi!:) Én azóta semmi újat nem olvastam sajnos.

    VálaszTörlés
  13. Valami hír van már arról hogy lessz-e folytatás?? irja meg valaki
    Köszi :)

    VálaszTörlés
  14. Valami hír van már arról hogy lessz-e folytatás?? irja meg valaki
    Köszi :)

    VálaszTörlés
  15. Sajnos én még mindig nem találtam semmit.:(

    VálaszTörlés
  16. Valaki írja meg ha már van fejlemény :) amugy még én sem :(

    VálaszTörlés
  17. Na, hát úgy néz ki, a House befejeződik, így egy akadály elgördült...többet sajnos nem sikerült megtudnom egyelőre. Már olyan jó lenne valami biztos hír!:(

    VálaszTörlés
  18. Nem lesz több rész.:( Bár a Fox próbálkozik eladni másik csatornának a sorozatot, én már nem hiszek a folytatásban. Hát ez van.:(

    VálaszTörlés
  19. Ó, nem hiszem el:(((
    Pedig tök jó volt, sajnálom:(

    VálaszTörlés
  20. nekem is nagyon tetszett a sorozat, remélem h folytatják. Én is elkezdtem keresgélni, ennél frissebbet még nem találtam
    http://www.hirek.hokum.hu/2012/03/terra-nova-lesz-e-masodik-evad.html

    érdemes elolvasni, és én reménykedek :D :D

    VálaszTörlés
  21. Köszi! Hát, a Netflix sajnos nem kéri, más tárgyalások még folynak ugyan, de... Ráadásul Christine Adams új sorozatban kapott munkát, és más színészeknél is van esély ilyesmire.

    VálaszTörlés
  22. Sziasztok szóhoz sem jutok meg kell hogy mondjam hogy örülök hogy találtam egy ilyen fórumot ami nem szidja a Terra Novát :) Én sem értem az embereket hogy mi a baj a sorozattal? Én is most néztem végig a mind a 13 részt és meg kel mondjam rég kötőt már le így sorozat nagyon örültem neki a karakterek nagyon jók és szerethetőek:) Külön kiemelném a női föszereplöket látszik hogy tényleg beleadnak apait anyait a szerepbe és nem valamelyik cím lapról ugrottak le van karakterük:) És sajnos nagyon gáznak tartom hogy Született feleségekből évad szinten Dunát lehet rekeszteni de egy ilyen sorozatot mint a Terra Nova lelőnek egyből:( Nem értem egyszerűen a Született feleségek nemcsak simán rossz hanem egyenesen káros is a nőkre nézve úgyhogy hölgyeim mindenkit ezúton óva intenék ezektől a szenyektöl már elnézést:) Visszatérve a Terra Novára nem hiszem hogy sorozat szinten kevés lenne az a 8 millió néző szerintem csak nincs pénz meg nagy lenne a költségvetés és ezért nem akarják folytatni nem azért mert rossz lenne a sorozat:) És egyetértek az előttem írokkal miszerint pont az egyik legnagyobb erőssége a Terra Novának a család központiság ebben a beteg világban pont jól jött ez egy ilyen tipusu filmbe! Meg szerintem egyébként is ez a legfontosabb az életben aki máshogy gondolja vizsgáltassa meg magát:) Úgyhogy üzenem a sok negatív embernek hogy nézzen kicsit magába amikor elkezd kritizálni egy ilyen gyöngy szemet mint a Terra Nova. Steven Spielberg meg rosszat még nem adót ki a kezei közül szerintem. Jó tény hogy már kezd alábbhagyni az öreg de közel nem az a gáz kategória amit annyian hangoztatnak. Na mindegy csak ennyit akartam sziasztok jó sorozat nézést mindenkinek:) Ja és én is bízok azért még a folytatásban :)

    VálaszTörlés
  23. Én úgy tudom, hogy már biztos, hogy nem lesz folytatás:(
    Én a Született feleségeket is imádom:) Bár egészen más kategória. Nem mindig a minőség a fontos egy sorozatnál, hanem a nézettség, amire van igény, azt folytatják, sajnos.
    Vannak sorozatok amik számomra is érthetetlen, mitől van ekkora nézettsége, mert én meg nem tudnék egy részt se nézni, de mindenkinek más az ízlése, szóval ami nekem tetszik lehet hogy másoknak nem.

    VálaszTörlés