Switched at Birth - 1. évad

Szeretem az ABC Familyt.:) Ezt tekinthetem nyári darának is, mert nem hetiben néztem, hanem mikor már lementek a részek, akkor várakozás nélkül jött, látott és győzött rögtön megszerettem.


Annyi az alapszitu, hogy két kisbabát születésükkor a kórházban elcseréltek, de van csavar is, amit nem szeretnék elárulni, hátha még valaki nem tudja, mert én sem tudtam, és az úgy tök jó meglepetés volt. Annyit talán elárulhatok, hogy sikerült találni egy olyan témát, ami szerintem kiemeli az átlagból, és érdemes belekezdeni, mert egyediséggel ruházza fel. 


Daphne gazdag szülők gyermeke lenne, de így az egyedülálló édesanyja mellett nevelkedett, míg Bay szerényebb környezetben élt volna, és sosem értette, hogy különbözhet ennyire a szüleitől és a testvérétől - a képeken látszik, hogy külsőleg is. Egy iskolai feladat során választ kap a kérdésre, és hamarosan sor kerül arra, hogy a szereplők megismerik egymást. A kezdeti meglepődés, örömködés után számtalan konfliktus jön valamennyiük életébe. A nevelés kérdése, meg egyáltalán akkor hogyan tovább, valaki perelni akarja a kórházat, valaki nem, és később e téren is lesznek fejlemények. Vannak mellékszereplők, akiket szintén lehet szeretni, és természetesen a tini lányok mellé járnak a fiúk is. Még azt szeretem nagyon a sorozatban, hogy teljesen emberiek a szereplők, és könnyű megérteni a cselekedeteiket, döntéseiket.

Az eddigi 10 részt szerintem mindenképpen érdemes megnézni, legalább esélyt adni neki, mert kár lenne érte. A csatorna már berendelt még 22 részt, a folytatás pedig 2012 elején várható - és én nagyon várom is.


Spoileresen még néhány sor, csak akkor olvassátok, ha ti is végignéztétek az eddigieket:

Szóval mondanom sem kell, Daphne siketsége nagy ledöbbenést okozott. Ez illetve a jelbeszéd, az olykor szokatlanul csendes jelenetek nagyon feldobták, és nagyon jó dolognak tartom, hogy ilyesmit is mutatnak a fiataloknak, mert sokan nem igazán tudják hogyan kezeljék az ilyesmit. Szerintem fontos megismerniük, hogy ilyen is van, és nem egy nagy dolog, nem fog attól különbözni valaki, mert siket. Mármint nyilván fog valamennyire, de attól még épp olyan, mint egy halló ember. Emmettért is odavoltam, és drukkoltam neki és Bay-nek. Bay amúgy olyan érdekes külsejű, most, hogy már megszoktam, arra jutottam, hogy szép. A szülők olyanok, amilyenek, velük annyira nem tudok rokonszenvezni, mint a két lánnyal. Remélem, a folytatás is ilyen jó lesz jövőre.:)

8 megjegyzés:

  1. Én is megnéztem, szerintem is jó sorozat, tetszett. Bár a főszereplők annyira nem szimpatikusak, Bay egyenesen irritáló volt az elején, de a végére megszoktam. Inkább a mellékszereplők voltak számomra szimpatikusak, főleg Emmet. De őt is a végére kedveltem meg inkább.
    Azt olvastam valahol, hogy a két lány közül, az egyik jóval idősebb a másiknál, de nem tudnám megmondani melyik :)
    Még arra kiváncsi lennék, tényleg mindegyik csak a sorozatban siket, vagy valaki igazából is az e. Nem lehet könnyü megtanulni a jelbeszédet.

    VálaszTörlés
  2. Vanessa Marano (Bay) 18 éves, Katie Leclerc (Daphne) pedig 24.
    Sean Berdy (Emmet), születésétől kezdve siket, Katie pedig részben az, Meniere szindrómája van. Marlee Matlin (az Emmett anyját játszó színésznő) is siket igaziból is.

    VálaszTörlés
  3. Köszi az infót :) Pont most néztem utána én is :)
    Én Bay-t tippeltem idősebbnek.

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok :)
    Nagyon jó kis sori, szeretem az ilyeneket :) Nekem Bay a kedvencem, sztem nagyon hasonlít Eliza Dushku-ra :)

    VálaszTörlés
  5. ÉnT: nincs mit.:)

    asha: most hogy mondod/írod, egy kicsit tényleg emlékeztet.:) (Csak én őt nem kedvelem annyira.:)

    VálaszTörlés
  6. Bay-en annyit gondolkodtam, honnan ismerős, végül utánanéztem, hogy a Szívek szállodájában szerepelt, mint Luke lánya.

    VálaszTörlés
  7. Na, nekem sosem jutott volna eszembe, hogy ő volt Luke lánya :D Tényleg... Viszont láttam egy régebbi Nyomtalanul részben azóta, Daphne pedig most volt a TBBT-ben :D

    VálaszTörlés
  8. Nekem se hiszem, hogy beugrott volna, de én általában megnézem, hogy melyik színész miben játszott korábban, úgyhogy onnan tudtam.:)

    VálaszTörlés