Olvasási szokások

Hát az utóbbi időben nagyon sokat változtak az olvasási szokásaim, mivel egyáltalán nem olvasok. Komolyabban szólva, tényleg drasztikusan lecsökkent az olvasott könyveim száma, de nem szeretném, ha ez túlságosan tartóssá válna. Most egy ilyen időszakot élek, ezelőtt meg egyébként túlolvasós időszakom volt. A könyves blogok és a moly hatására nagyon sok könyvet ismertem meg, és rengeteg került várólistára, azokból bármikor választhatok, és esélyes újabbak felkerülése is a listára.


Legszívesebben otthon szeretek olvasni, még pedig úgy, hogy akkor az egy külön program, minimum egy órát a könyvnek szentelve - ez nem mindig kivitelezhető. Legtöbbször azok adják a legnagyobb élményt, amiket nem tudok letenni. Fáradtan, vagy nem nyugodt körülmények között nem tudok olvasni, mert olyankor úgy érzem, hogy csak fél lábbal tudok a történetre koncentrálni, és én teljesen a könyvben szeretnék élni, mialatt olvasom. Amikor jó idő van, néha kiülök a szabadba is olvasni, de ez nem annyira jellemző, meg az állatkáim amúgy is legtöbbször zaklatnak, hogy ne csak úgy üljek ott, hanem velük foglalkozzak. Tömegközlekedésen nem olvasok, és nem szoktam magammal cipelni a könyveket, félteném is őket, hogy valami bajuk lesz. Az évszakok max. annyiban befolyásolnak egy könyv kiválasztásakor, hogy nyár elején egy darabig valami nyári hangulatú könyvhöz van kedvem, Karácsony előtt pedig az ünnephez illő, kapcsolódó történethez. 

Az olvasás 7 hetének utolsó hetéhez érkeztünk, ezúton is köszönöm Andiamonak a szervezést, igazán sok embert megmozgató eseményt ötletelt ki.:)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése