Stephenie Meyer: Bree Tanner rövid második élete

A bejegyzés spoileres lehet azoknak, akik nem olvasták a Twilight Saga első három részét. Viszont aki csak a filmeket látta eddig, ők is érdekesnek találhatják, nekik is ajánlom, mivel ez csupán 150 oldal, és ki tudja, talán a többi könyvhöz is kedvet kapnának.:)

Bree Tanner története az Alkonyat könyvsorozathoz egy kiegészítő kötet. Az Eclipse-ben megismert fiatal vámpírra nem fordítottam különösebb figyelmet, azon kívül, hogy sajnáltam, azért, ami történt vele. Az írónő viszont meglátta benne a lehetőséget, hogy az általa teremtett világ egy sötétebb oldalát tárhassa olvasói elé. Jasper múltját már ismerjük, ahogy az ő vámpír léte kezdődött, szintén szomorú. Hasonló körülmények között változott át Bree is, az újszülött vámpírok tudatlanságát, és a józan elméjüket elnyomó vérszomjukat kihasználva vette rá Victoria őket, hogy harcoljanak Cullenék ellen. Az okok természetesen hazugságok voltak, és az olvasás közben rádöbbentem, hogy még mennyi mindenben nem mondott nekik igazat. Jobban megismerjük Rileyt is, bár vele kapcsolatban kicsivel több információnk volt a korábbi könyvből. Bree mellett még két új szerethető karakter jelent meg, Frednek igazán különleges képessége van, nem lenne rossz hallani róla később. Diegónak köszönhetően pedig egy újabb kibontakozó szerelem tanúi is lehetünk, ez tovább színesíti a sztorit. Természetesen megjelent a Volturi is, de nem csak a végén, így azt is megtudjuk, hogy zajlott az a beszélgetés, amiben a Cullen család elleni támadást szervezték. Érdekes volt úgy olvasni egy könyvet, hogy a befejezést ismertem, és még ennek tudatában is drukkoltam a címszereplőnek még a végén is, fura.

Az eddigieket jobbára Bella szemén át figyeltük, örültem, amikor a két történet egybeért, mert egy külső szemlélő által még nem láttuk őket. Szórakoztató volt Bree benyomásait, gondolatait olvasni róluk.

Bree okos volt, és megtartotta az emberi jellemvonásait, aminek köszönhetően az állatias ösztönök nem tudták a hatalmukba keríteni. Sajnálom, hogy nem csatlakozhatott Carlisle családjához, mert szerintem könnyedén beilleszkedhetett volna. Szomorú, de érdekes ez a rövid kis könyv, ami egy másik szemszögből mutatja meg Meyer világát, érdemes elolvasni.

A borító a sötét alappal az eddigiek mintáját követi, tetszik a homokóra motívum, a színek pedig tükrözik a könyv hangulatát.

4/5
 

Érdekesség és egyben kis kitekintés a harmadik film és a novella elkészülésének körülményeire: Az Eclipse előkészületeivel egy időben történt a könyv írása, ezért Stephenie a forgatókönyv születése során az újszülötekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekre úgy válaszolt, hogy közben még maga is alakította a sztorit. Ezeket az információkat felhasználták a filmben, hogy összhangban legyenek. További érdekességeket ezzel kapcsolatban, és egyben egy interjút az írónővel az olvasoterem.com-on találtok.

6 megjegyzés:

  1. Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen lehet, de most el kell rajta gondolkoznom ( mint Alkonyat-fan - szigorúan könyv! ), hogy be kellene ruháznom rá!:) Ráadásul rövid is ugye?

    VálaszTörlés
  2. Igen, csak 150 oldal. Szerintem ha megvan az egész sorozat, akkor már ez is elfér mellette.:)

    VálaszTörlés
  3. (Először is: nagyon jó lett az új sablon!)
    Én csak azt a pár oldalt olvastam, amit a kiadó anno közzétett, de már az alapján is érdekesnek találtam.

    VálaszTörlés
  4. Köszi.:)
    Nem is tudom, hogy én akkor beleolvastam-e, szerintem nem. Viszont az Adventi kalendáriumok közül néhányba beleolvastam.

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok :) Én olvastam a Bree Tanner rövid második életét, és egy kicsit szomorú lettem a végén :( Mivel szeretek írni, a magam nyugtatására létrehoztam egy blogot, ahol boldog véget írok Bree-nek :) Ha van kedvetek, nézzetek be! www.breeshappyend.blogspot.com

    VálaszTörlés
  6. Szia Becca!
    Köszi, megnézem!:)

    VálaszTörlés