Supernatural 6x01

Ezt hívják úgy, hogy megújulás. Az előző évadért a nagy többség rajongott, én pedig fújjogtam, most pedig a legtöbben csalódtak a kezdésben, és megint úgy érzem, ismét szembe megyek a tömeggel, mert nekem tetszett, amit láttam.

A nulla spoiler elvét vallom, úgyhogy javaslom, addig ne olvassatok tovább, amíg nem láttátok. 


Lehet, hogy kicsit lassúbb volt, kicsit más lett. Szerintem viszont annyira nem, mert bizonyos tekintetben visszamentek a kezdetekhez, aminél a családi szeretet volt a fő mozgatórugó. Most csak kibővült a család, és biztosan megismerünk más módszereket majd (és más természetű rokonokat, amiből kaptunk is ízelítőt), ami alkalmi konfliktushelyzeteket teremthet. Sam visszatérését más esetben eltoltam volna a következő részre, de így teljesen rendben volt. Kíváncsi vagyok az újonnan megismert családtagokra, és a lényekkel kapcsolatban említett változások is érdekes dolgokat ígérnek.

Van máshogy szép autó, olyan, amit egy autóversenyes filmben tudok elsőre elképzelni, de nekem itt is elfért. A Supernatural felirat is tök jó lett. A zenéket esetleg hiányolni lehet, de ahogy emlékszem, nem most kezdtek tünedezni, és itt a lassított tempóhoz nem is kellettek nekem.

Az már jelent valamit, ha az első 10 perc jobban lekötött, mint az egész 5. évad. A rész befejezése miatt viszont kicsit tartok, de a látottak és benyomások alapján talán nincs félnivalóm. Én szerettem az egy rész-egy szörny felállást. És végre nem undorító dolgokkal akartak ijesztgetni, hanem helyenként tényleg féltem egy kicsit, és meg is ijedtem. Azzal meg már nem akarom bepiszkítani ezt a tiszta lappal kezdést, hogy mennyire a hátam közepére sem kívánom az angyalosdit, de mégis megtettem, mert annál állítom, hogy csak jobb lehet ezután.

Végezetül, azért vannak kérdések a befejezésen túlmenően is, amikre kíváncsi leszek. Nem hittem, hogy még sikerül kellemesen csalódnom ebben a sorozatban, amit sokáig imádtam, majd sokszor legszívesebben kaszáltam volna, de megtörtént, és ennek most nagyon örülök.:)

1 megjegyzés: