Bridget ​Jones babát vár - könyv és film

Amikor megjelent a harmadik rész, nem foglalkoztatott, valahogy nem voltam ráhangolódva. Régebben tetszett ugyan mind a két kötet, de igencsak megkopott az emléke. Amikor viszont jött a film híre, rám tört, hogy előtte olvasnom kell. Decemberben "le is tudtam" a Bolondulásig című harmadik részt. Érdekes volt a mai időkbe helyezett, twitterező, stb. Bridget. Nem volt gondom azzal, hogy szomorúbb, hiszen a korábbiakban megszokott humoros hangulat azért ugyanúgy jelen volt benne. Értékeltem, hogy az írónő meg merte lépni azt, amit, és ezáltal meg tudott újulni a sztori.

A Bridget ​Jones babát vár technikailag a 4. rész, de időrendben a 2. és a 3. között helyezkedik el. Ebben viszont erőltetettséget éreztem (nem véletlenül), de azért jópofa volt, kikapcsolt és érdekelt, hogy mi lesz a vége, még úgy is, hogy tudtam.


Na, hát a filmmel kapcsolatos egyik gondolatom, hogy Hugh Grant tök hülye. Miatta át kellett írni a filmet, de kárpótlásul adtak egy Patrick Dempseyt. Jobban sikerült szerintem, mint az írott anyag, legalábbis szórakoztatóbb volt. Kihozták belőle a legtöbbet, színészileg és történetileg egyaránt, kellemesen összefésülték a két kötetet.

2 megjegyzés: