A szürke ötven árnyalata - a film

Nem gyakran megyek moziba, általában csak akkor, ha valami nagyon érdekel, és premiernapon ritkán. Most mindkettő fennállt, és szerencsére kulturáltak voltak a nézőtársak is, ami fontos, mert el tudják rontani a szórakozást a körülöttem ülők, ha úgy viselkednek.

Mivel is kezdjem, hát az elvárásaim nagyok voltak, teljesen be voltam hülyítve, több, mint egy éve vártam a filmet, mert akkor olvastam a könyveket. Azt kell mondjam, nem csalódtam, nekem tetszett. Visszaadta a könyvet, nagyjából ugyanazokat az érzéseket váltotta ki, amiket akkor éreztem, amikor olvastam. Christian először idegesített, meg tudtam volna ütni :D pedig imádom Jamie Dornant, és nem ért meglepetésként, hogy kiválóan alakította a szerepet. Jókat vigyorogtam amikor meg épp "drámaibb" volt a szitu, immáron az egész képet ismerve, felidéződtek bennem bizonyos dolgok, illetve, hogy milyen szinten sérült ez az ember. Dakota Johnsont pedig megkedveltem, ezentúl figyelni fogom a filmjeit.

Nem emlékszem, hogy a bejárónő szerepelt-e az első kötetben, de ha igen, akkor kihagyták, aztán kb. ez tűnt fel, mint "hiányosság" (vagyis hát nekem nem hiányzott). Tényleg nem emlékszem már rá olyan részletesen, inkább csak arra, amit magamnak kiragadtam belőle, illetve úgymond "lényege" volt számomra a könyveknek.


Szerintem teljesen jó volt ez így, nem volt csoportos pornónézés, a romantikus vonal volt felerősítve benne, és teljesen jól megvagyok azzal, hogy a durvább részeket sem vitték mozgóképre.

Imádom a Love Me Like You Do című számot, és a zenék többsége is tetszett, úgyhogy a soundtrack is jöhet majd meghallgatásra.

Más: Kíváncsiságból kerestem pár kritikát, de több olyan van, amiket inkább úgy jellemeznék, hogy "kritika". Nem értem, ez miért jó, ha valaki nem egy blogot vezet (amibe nyilván mindenki azt ír, amit szeretne), hanem mondjuk egy nagyobb oldal filmes rovatát, az ne a teljes leszólást gyakorolja már. Számomra a kritika nem ezt jelenti, hogy mindenre azt írjuk, hogy szar, szar a film, a színészek (!), a rendező, szóval minden, ezt mondjuk választékosabban megfogalmazva, de akkor is, nem hiszem el, hogy egyetlen pozitívumot sem talált benne. Meg sem próbált nyilván, és az nem egy átfogó elemzés, hanem szimpla fikázás, amihez nem kell kritikusnak lenni. De legalább a könyvet/filmet utáló kommetelők kiélhetik magukat rajta, másra úgysem jó.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése