Bear Grylls - A farkas útja

A történet főhőse az Istenek aranyából már ismert  Beck Granger. Az árva tizenhárom éves kamasz ezúttal Alaszkát veszi célba Al bácsikájával, a híres antropológussal, és utastársukkal egy másik gyerkőccel. Az utazás nem várt szerencsétlenséget hoz, így a kalandregényben a történet mellett természetesen előlép a "túlélés törvényeinek" fontossága. Az úticéljuktól nem messze következik be a repülőgép zuhanása, és tulajdonképpen 2-3 napi járást jelentene gyalog, ám Al bácsi sérülése ezt megnehezíti, a fagyos időjárási körülményekről nem is beszélve. A tv-sorozatot nézők előtt bizonyára le is pergett a kép, hogy mit jelent egy ilyen szituáció, tehát sorra lehet venni az olvasónak is a lehetőségeket, teendőket. A helyzet mindenesetre elég kétségbeejtő, és megkezdődik a harc a túlélésért.

Több hasznos fogást is érint a könyv, amik igazodnak a szóban forgó télies időjárási körülményekhez: élelemszerzés (akár másodkézből!...), tűzgyújtás, öltözködés (mit tegyünk, ha a ruhánk vizes lesz, miközben mínuszok röpködnek körülöttünk?), menedékhely találása/kialakítása, gleccserek közt, hóval borított sziklák mászásának technikája, tutajépítés, vagy éppen hogy miként cselekedjünk, ha összefutunk valamilyen vadállattal. A repülőgép lezuhanása után az események sebesen követik egymást, a tájleírások mellett nem nagyon vannak üresjáratok a tömör kis könyvben.


Továbbra is annyit mindenképp kötelezőnek érzek nyilatkozni, hogy rajongóknak egyszerűen muszáj elolvasni, de a többi érdeklődő Bear Gryllst kedvelő se habozzon, hiszen remek, könnyed és egyben izgalmas kikapcsolódást nyújt, és mindemellett megfért mögöttes tartalom, mondanivaló is, ami nekem különösen tetszett. 

A borító szuper, a színei is jók, a cím teljesen illik a könyvhöz, a betűk pedig szép nagyban lettek nyomtatva, még kellemesebbé téve a szemnek az olvasást.

5/5

292 oldal
Jaffa Kiadó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése