Wendy Wax: Bombasiker

Kendal, Tanya, Mallory és Faye életét a barátságon kívül még egy, számukra fontos dolog köti össze: az írás. Különböző életet élnek, és mindannyian őriznek valamilyen titkot. Az életük figyelemmel kísérése mellett, amely önmagában nem sokban különbözne egy női regénytől, a könyvkiadás kulisszái mögé enged bepillantást a regény. Láthatjuk, milyen az írók küzdelme, hogy valaki felfigyeljen rájuk, valóra váljon az álmuk, és lehetőséget lássanak a kéziratukban. Kendal azonban már túl van ezen, és a következő szinten jelentkező problémával küzd, az írói válsággal, amikor szorítanak a határidők is, ráadásul mindez rányomja a bélyegét a magánéletére. Barátnői támogatására szerencsére számíthat, és egy olyan döntést hoznak, ami mindannyiuk életét megváltoztatja, ám ezzel együtt botrányt is kavar...

Igazából másra számítottam, kicsit túlírtnak érzem, de azt nem lehet mondani, hogy az írónő nem hozta testközelbe ezáltal a karaktereket. Konkrétan váltakozó nézőpontos könyvnek képzeltem, de máshogy oldotta meg az írónő a több(fő)szereplős történetmesélést. A fejezetek a témánál maradó, írással kapcsolatos idézetekkel nyitnak, nagyon tetszettek.

"Regényt írni olyan, mint éjszaka vezetni. Csak addig látsz el, ameddig a lámpa fénye elér, mégis az egész utat meg tudod így tenni."
E. L. Doctorow

Aki szeretne bepillantani abba, hogy milyen egy író élete, és belülről figyelni az eseményeket vagy épp egy könyv születésének körülményeit, kiváló választás lehet a könyv! Emellett persze szilárdan jelen vannak a magánéleti válságok, és a közösen megírt könyv sem marad problémáktól mentes, de a végén minden szerencsésen alakul, az olvasó megkapja a happy endet.

A borító nagyon tetszik, ötletes és illik a könyvhöz (össze sem hasonlítható külföldi társával, ami, hát szerintem nagyon nem lett eltalálva), és maga az egész kiadvány is olyan kis aranyosra sikerült, apró, kisebb, mint az átlag könyvek mérete, viszont így több lapot számlál (458 oldal).

A könyvet köszönöm szépen a Pioneer Books kiadónak! Oldalukon olvashattok egy interjút is a szerzővel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése