Krystyna Kuhn: A völgy 1. évad - A játék

A borítóra rögtön felfigyeltem, ahogy megláttam, a fülszöveg pedig végérvényesen meggyőzött arról, hogy nekem ezt olvasnom kell. A helyszín egy különleges főiskola, ahova csak kivételesen okos illetve tehetséges emberek nyerhetnek felvételt. A mosolya mögé bújó, mindenkivel kedves Julia áll a középpontban, és öccse, a kissé különc, matematika kedvelő Robert, aki a számokat olyan dolgokban is felfedezi amiben más nem. Szokatlan körülmények között kezdik meg tanulmányaikat a meglehetősen elhagyatott területen található Grace College-ban, a kanadai Sziklás-hegységben, ami egy erdővel szegélyezett, elzárt völgyben található, a Tükör-tó szomszédságában. A testvérek múltja ismeretlen előttünk, és alighanem a völgyhez hasonlóan borzongató titkokat rejt.

Végig nagyon izgalmas volt, többször ledöbbentem az olvasása alatt. Nem szokásom ezt a kifejezést használni, de tényleg nem tudtam letenni a könyvet. Az események gyors tempóban követték egymást, a sok megválaszolatlan kérdés pedig nem hagyott nyugodni. A történetet tökéletesen életszerű karakterek népesítik be, és egyikük sem érdektelen, mindnyájuknak megvan a helye és szerepe: a folyton videofelvételeket készítő Benjamin, a két idősebb diák, Alex és Isabel, a kissé idegesítő Debbie, a kopaszsága ellenére is szép Rose, a titokzatos Chris, a kedves David, és a visszahúzódó Katie.

Az elsőéveseknek szervezett buli érdekes események sorozatát indítja el. Robert, aki a rémálmaival már amúgy is felhívta magára a legkevésbé sem kívánt figyelmet, egy lányt lát, ahogy leugrik egy szikláról, és a tó hullámai majdnem visszafordíthatatlanul a mélybe sodorják, amikor a megmentésére siet. Senki más nem látta a lányt, így nem hisznek Robertnek, másnap azonban váratlan fordulat zavarja össze az eseményeket. Robert érzi, hogy rossz helyre kerültek, és Julia is szokatlan dolgokat tapasztal, amik aggodalmakra adnak okot. A helyszínt uraló sajátos hangulat beszippant, a kiismerhetetlen tó, a veszélyekre figyelmeztető táblák, lezárt területek mind baljóslatúan hatnak. Vajon milyen titkok nem kerültek még felszínre, és Julia meg tudja őrizni a sajátjukat?

A mindenféle természetfeletti lényekkel teleszőtt történetek után ez egy olyan remek regény, ami hús-vér emberekkel is játszi könnyedséggel babonázza meg az olvasót. Engem lenyűgözött! Tudjuk, milyen az, amikor a döbbenettől zuhanunk egy szintet, nos én több alkalommal is az éppen aktuális felismeréstől elkerekedett szemmel bámultam a lapokra, mielőtt gyorsan továbbolvastam. A gyönyörű tájnak, havas hegységeknek, szikláknak és erdőknek köszönhetően nagyon hangulatos leírásokat kapunk, amik kiváló egyensúlyban állnak a szereplők gondolataival, a párbeszédekkel, és a már-már thrilleres elemek is erőteljesen hajtják előre a sztorit. Továbbá nem elhanyagolható a barátság és a szerelem jelenléte sem, a kisebb szövetségek, bizalmatlanságok, árulások még több színt visznek a történetbe.

Az első évad (ez nagyon tetszik, mintha egy tv-sorozat lenne, amiket szintén szeretek) négy kötetből áll, és egy évad egy tanévet foglal magába. Izgalmas, meglepetésekkel és a múltba visszanyúló titkokkal teli könyvsorozat kezdődött, nekem A játék kedvenc lett! A befejezése pedig olyan, hogy alig várom a következő kötetet. A folytatás A katasztrófa címmel tavasszal jelenik meg, örülök, hogy nem kell sokat várni rá!

A könyvet kiadja az eMentor. Az olvasás lehetőségét köszönöm szépen a fordítónak, Budai Zitának, aki nem mellesleg kitűnő munkát végzett!

5/5

7 megjegyzés:

  1. Hű, de jónak tűnik. ;o)

    VálaszTörlés
  2. Még nem is hallottam erről a könyvről, de nagyon jónak tűnik. Fú, el akarom én is olvasni! :) Nagyon érdekes lehet, már a címe is különleges, hogy 1.évad, tényleg mintha egy tv sorozatról lenne szó. Amúgy is sorozatfüggő vagyok:)

    VálaszTörlés
  3. Még én sem hallottam erről a könyvről és tényleg nem tűnik rossznak.

    VálaszTörlés
  4. Ez nem ér!!Reméltem,hogy nem lesz ennyire jó,és akkor nem kell megvennem:P

    VálaszTörlés
  5. Niki: :))

    ÉnT, Szilvamag: Tényleg nagyon jó, szerintem érdemes elolvasni.:)

    csenga: most kezdem érezni azt, amit mindig írtok, hogy azért van egy kis felelőssége a könyvesblognak.. hú. Remélem, neked is tetszik majd!:)

    VálaszTörlés
  6. Szijja
    én olvastam a játék-ot nagyon tetszett és már alig várom hogy megjelenjen a következő... nemtudod hogy mikorra várható pontosabban? :?

    VálaszTörlés
  7. Szia,
    Sajnos nem tudom, de remélem, valamikor nyáron megjelenik, mert én is nagyon várom.:)

    VálaszTörlés