Julie Powell: Julie & Julia - Kalandjaim a konyhában


Mivel nagyon tetszett a film, kíváncsi voltam a könyvre. Fogalmam sem volt mire számítsak. A negatív vélemények mindenesetre nem véletlenek. Én azért elvoltam vele, szerencsére nem sok oldalról van szó.

Alapvetően benne van minden a filmben. Az írott anyag csapong össze-vissza a témák között, minek következtében konkrétan nagyon nem szól semmiről, csak hogy Julie 365 nap alatt 524 receptet főz meg. Humoros próbál lenni, néhányszor fel is nevettem, de gyanítom, hogy ennél több lett volna az író célja, csak nem sikerült.

A filmben Julia nagyobb szerepet kapott, fele-fele arányban szerepeltek Julieval. A könyvben szinte csak néhány levél alapján ismerjük.

Szép számmal vannak utalások benne filmekre, könyvekre. (Még Meryl Streep is felbukkant Az órákkal.:) A Firefly is szóba került, anélkül, hogy a címe le lett volna írva, de rá lehetett jönni, hogy miről van szó. Aztán mivel Julie kedvenc sorozata a Buffy, többszöri említés mellett még egy komplett ismertető is helyet kapott (és Julie lemaradt a legeslegutolsó részről).

A bloggeres dolgok tetszettek. Tényleg nem mindegy, miről ír az ember, és mennyit. Egyesek tök titokzatosak, míg mások mindent megírnak magukról.

Volt említve Magyarország is: rendőrök kirabolták az öccsét - hurrá.

A könyv után pedig a tanulság nekem, mondjuk ezt eddig is tudtam, de nem látszik sajnos: hisztizni csúnya, undok, hálátlan dolog.

2 megjegyzés:

  1. Én nem olvastam, de nem is fogom. Eleve gondoltam, hogy olyan blogos dolog lehet, vagy hogy másról nem is fog szólni, mint, hogy minden nap főz valamit.
    Amúgy a hiszti a feszültséglevezetés egy formája:)

    VálaszTörlés
  2. Hát, ha megbántasz miatta másokat, akiket szeretsz, akkor inkább ne legyen az.:/ :)

    VálaszTörlés