Új sablon + freeblog + elmélkedés

Hát megléptem a dolgot, aki megnyitja a blogot már az új külsőt látja.


ilyen volt



ilyen lett

Sokáig ragaszkodtam az előző sablonhoz, csak a külsején (fejléc, háttér, színek) változtatgattam, valamiért féltem másra váltani, aminek fő oka, hogy elterjedt egy típus, ami nekem nem tetszik, ám sajnos mostanában arra húzzák rá a különböző kinézeteket, így meg sok választási lehetőség nem volt, mivel visszalépni sem akartam a klasszikusabb kinézetek irányába. A napokban viszont sokat járt az agyam a blog körül és egy eleme is számomra érthetetlen módon "elromlott", ezért keresgéltem egy kicsit (na jó, valójában nem kicsit) és sokadik próbálkozásra megtaláltam azt, amit már ti is láttok. Nekem egyelőre nagyon tetszik, olyan modern meg minden, bár apróságokban nem látom tökéletesnek, de ez minden sablonnal így szokott lenni.

Főbb változások: az alsó "lábléc rész" lenyitható, a kommentek pedig a felső menüből érhetők el. Ha hozzászólást írtok, tudtok használni különböző smileykat, amiket rákattintással tudtok kiválasztani - szerintem ez annyira jó, ezért nem szedtem ki, mondjuk hozzátartozik, hogy szerintem nem is tudnám, hogyan kell.:D A bejegyzések megjelenítésével kapcsolatos változások szemmel láthatóak, annyit esetleg megjegyeznék, hogy ha az információs kék izé fölé húzzátok az egeret, akkor ott egyebek mellett megjelennek pl. a hozzátartozó címkék.

A freeblogos bejegyzések átmentése folyamatban van, de sajnos nem lesz tökéletes, mert sokszor alkalmaztam a "folytatás a tovább után" megoldást, és hát persze hogy azok a részek sokszor elérhetetlenek.:( Képek nélkül pedig olyan kis csupaszok, ezért lehet, hogy utólag majd beillesztgetek néhányat. A áthozott posztok a freeblog címke alatt érhetők el.

Ahogy nézegettem a régi blogról áthozott írásokat, rájöttem, hogy milyen változásokon mentek át a blogolási szokásaim az elmúlt időben - és itt azt hiszem, évekről van szó. Pl. manapság eszembe nem jutna, hogy egy poszternek szenteljek külön bejegyzést, vagy, hogy amikor rájövök, hogy valami sztárpár alakult (ez úgy hangzik, mintha marhára otthon lennék a bulvár hírekben), arról írjak - nem mintha szükség lenne ezekre, csak azt szeretném ezzel érzékeltetni, hogy a blogot több mindenben hátrébb sorolta a twitter. Meg a tumblr. Utóbbit képes blognak használom, az nem nagy cucc, azonban a twitter ellustított. Amellett, hogy én nagyon "civilben" működöm ott, sokszor csak pár szóban kiírom, hogy tetszett-e egy pilot epizód, vagy bármilyen sorozatrész, és akkor azzal úgy megelégszem. Gyorsabb, egyszerűbb. És ez így van sok esetben, pedig korábban volt, hogy csak öt sort írtam, mégis nyomot hagytam olyanról is, ami nagyon rossz volt, és hát ezek ma már hiányoznak a blogról. És azt hiszem, nekem is, mivel nincs meg az "alkotás" érzése, nem keresek képeket a sorozatos posztokhoz meg ilyesmi, amiknek pedig megvan a varázsa. Imádom a twittert, továbbra is napi szinten fogom használni, azonban figyelni fogok arra a jövőben, hogy nagyobb figyelmet szenteljek ennek az oldalnak, és ha nem is lesz ötsoros bejegyzés, akkor is szeretném, ha érezhető lenne a változás...:)

Nektek egyébként hogy tetszik az új kinézet?

4 megjegyzés:

  1. Hűha! Nem kicsit változott ez a sablon az előzőhöz képest. Amikor megnyitottam twitterről a bejegyzés linkjét, hirtelen azt hittem, hogy visszamentél a freeblogra. :D Asszem ott voltak hasonló hátterek.

    Tetszik amúgy ez az új kinézet, egész modern lett tőle a blog. A smileys kommentelés fura így elsőre, az msn-re emlékeztet. :)

    A blogolási szokások megváltozásával nem vagy egyedül. Az első bejegyzéseim nekem is teljesen mások voltak, mint a mostaniak. De a filmes illetve a sorozatos véleményeket igyekszem továbbra is blogposzt formájában leírni. Twitteren amúgy is kevés lenne hozzá a hely. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juj, tényleg olyasmi színei vannak, mint a freeblognak voltak.. ennek viszont nem örülök :/ :D Akkor jó, ha a modern hatás nálad is érezhető, mert az volt a cél:))


      Törlés
  2. De cuki smileyk :D Tetszik az új sablon, egy apróság - betűméret nem lehetne kicsit nagyobb? :)
    Lehet, hogy nekem is modernizálnom kéne, én is leragadtam a klasszikus 3 hasábos sablonnál, ahol csak háttereket, fejlécet meg a színeket változtatom meg... :-?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A betűméret az egyik, ami nem tetszik...egyszerűen nem jövök rá, hogy miért nem engedi változtatni sehol, pedig már mindent átállítottam (úgy látom) tök sok százalékra/értékre, és nem változik semmi.
      Egyenként kell minden egyes posztnál html-nézetben formázni a szöveget, csak úgy tudom elérni, hogy úgy jelenjen meg, mint eddig. Ahogy most kinéz, remélem, már okés lesz.:)
      A klasszikus sablonoknak is megvan a bájuk, csak én már a sajátomnál ráuntam..:) Másoknál tetszik.

      Törlés