Milly Johnson: Yorkshire puding Klub

Elég csupán a borítóra pillantani, és a fülszöveg olvasása nélkül is kitalálhatjuk, nagyjából, mire számíthatunk ettől a könyvtől: három várandós barátnő egy csajos regényben, és pontosan ezt is kapjuk. Az eleje ebből kifolyólag nem sok meglepetést tartogat, mindannyian megtudják, hogy gyereket várnak, amire mindenki máshogy reagál. A karaktereket folyamatosan egyre jobban megismerjük az oldalak előrehaladtával, eltérő háttérrel rendelkeznek, az egyikük szeretett volna gyereket (a férje viszont nem...), a másik két nő nem, és persze az élethelyzetük is egészen különböző.

Nem kell megijedni és ódzkodni a könyvtől annak, aki kb. sikítófrászt kap a terhesség gondolatától, mert elárulom, hogy magam is ezt a tábort erősítem, mégsem volt gondom a témával. Ráadásul némi azonosulásra is van esélyünk, hiszen az egyik szereplő szintén hasonlóképp érez. Amikor megtudja, hogy gyereke lesz, persze ez szépen megváltozik, ami ugye természetes dolog. Mindenki életét érdeklődve figyeltem, és az egyik karakter igazán szomorú múlttal rendelkezik, így vele nagyon ment az együttérzés. Helen egy zsarnokoskodó vadbarom férjjel van megáldva, Janey házasságában is akadnak furcsaságok, és Elizabeth élete sem épp tökéletes, aki egyedülállóként vág bele a gyerekvállalásba. Szóval mindegyiküknek vannak problémáik, ezzel a regénnyel nem egy rózsaszínfelhős történetbe csöppenünk.

Nagyon emberi az egész, és teljesen valóságos. Nem rossz könyv, csak én félúton valahogy elvesztettem az érdeklődésemet, talán túl hosszúra sikeredett, vagy csak alapból nem fogott meg eléggé (esetleg mindkettő). Pedig még a karakterek is szerethetőek, érdekesek, és mégis. Mindhárom terhesség kilenc hónapját végigkövethetjük az összes nyűgével és szépségével együtt, ami kiegészül a magánéleti részekkel, és időnként bepillantást nyerünk a szereplők múltjába is. Totálisan női regény tényleg, minden megvan benne, ami kellhet, hogy remek legyen, csak az én tetszésemet annyira nem nyerte el. Az epilógust viszont kiemelném a végén, mert egészen meghatódtam rajta...:)

3/5

Ezt és még sok más elektronikus könyvet beszerezhettek a bookandwalk.hu oldalról! Nézzetek szét, ha eddig még nem tettétek meg, folyamatosan kerülnek fel újdonságok.;)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése