Paulo Coelho - Az alkimista

"Minden, ami egyszer megtörténik, lehet, hogy soha többé nem történik meg újra. De minden, ami kétszer történik, bizonyosan megtörténik harmadszor is."

"A szem megmutatja a lélek erejét"

Régóta szerettem volna olvasni valamit a szerzőtől. Eredetileg a Tizenegy percet néztem ki, de aztán úgy alakult, hogy ezt kezdtem el.

A könyv Santiago, a pásztorfiú történetét meséli el, aki miután kétszer ugyanazt álmodja, a nyomába ered a piramisoknál elrejtett kincseknek. Mindenét felteszi erre az álomra, útját sok minden keresztezi, meg is inog a hite, és a nagy kérdés, hogy vajon eléri-e a célját?

Érdekes könyv volt, mégis, összességében nem nagyon jött be. Kíváncsian kezdtem bele, de sajnos a közepétől kezdett egyre érdektelenebb lenni. Olyan kis semmilyen. A "Személyes történet" felemlegetése többször történt meg, mint azt szükségesnek éreztem volna, rövid időn belül már unottan és a szememet forgatva haladtam át ezen a két szón. Mentségére szolgál, hogy a mondanivalója szép, de mégis, más formában talán jelentőségteljesebb lehetett volna. A sztori sem volt rosszul kitalálva, megírva. Nem bántam meg, hogy elolvastam, és mivel rövid, ezért nem érzem időrablónak sem. Főleg a vége miatt megérte.

5 megjegyzés:

  1. én is valahogy így vagyok ezzel a könyvvel. Már régóta terveztem, hogy olvasok valamit a szerzőtől. Most olyan "menő" :D
    Tetszett a könyv, de igazából nem az én stílusom, azt hiszem. Most el akarom még olvasni a Veronika meg akar halni-t. Kíváncsi vagyok, hogy a többi könyve, hogy tetszik.

    VálaszTörlés
  2. Én azt inkább csak amiatt olvasnám el most, hogy még a film előtt olvassam könyvben.

    VálaszTörlés
  3. Már alig emlékszem a könyvre, de nem szeretem az írót, már írtam is korábban, tele vannak a könyvei ilyen mondatokkal, mint a fenti két idézet, ami elsőre bölcsnek tűnik, de ha belegondolok akkor már elveszti az értelmét. Szerintem szemfényvesztés az egész, amit ír :)

    VálaszTörlés
  4. Az oldalsó sávot olvasod? Az Út a vadonba milyen? Annyira tetszett az a film, de a könyvvel még nem találkoztam.

    VálaszTörlés
  5. nyuszisz, igen, emlékeztem, hogy te nem szereted.:) Nekem azért egy-két idézet tetszik tőle.

    Igen, azokat olvasom. Hát, még egészen az elején tartok, úgyhogy nagyon nem tudok nyilatkozni róla, de eddig tetszett, már az eleje is megrázó.. csak most másik könyvekkel haladtam inkább.

    VálaszTörlés