Nem találtam nekem tetsző szilvás muffin receptet könyvben és neten sem, úgyhogy kicsit átalakítottam egyet. Ezt olvashatjátok most:
Hozzávalók:
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg apróra vágott szilva
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg apróra vágott szilva
1 tojás
14 dkg barna cukor
12,5 dkg puha vaj vagy margarin
1 kis doboz joghurt vagy tejföl
A sütőformához:
vaj vagy 12 db sütőpapír forma
14 dkg barna cukor
12,5 dkg puha vaj vagy margarin
1 kis doboz joghurt vagy tejföl
A sütőformához:
vaj vagy 12 db sütőpapír forma
A szilvát kimagozzuk, és kisebb-nagyobb darabokra vágjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.
Egy másik edényben felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a joghurtot vagy tejfölt, majd jól elkeverjük. Ezután beleforgatjuk a gyümölcsöt is, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
Kivajazzuk a sütőformát vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat.
A tésztát a formába adagoljuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 20-25 perc alatt készre sütjük.
Ha elkészült, hagyjuk 5 percig a formában pihenni, és csak utána vegyük ki.
Jól hangzik, biztos fini:)
VálaszTörlésA barna cukor helyett lehet simát is?
És a szódabikarbona fontos bele? Helyette lehet több sütőport? :)
Szerintem lehet sima cukor is, csak lehet kicsit másmilyen lesz az íze, meg világosabb lesz.
VálaszTörlésIgen, úgy gondolom, a szódabikarbóna és a sütőpor helyettesíthetők egymással.:)
Oké, köszi! :)
VálaszTörlés