Shameless 1x01

(A sorozatok címke kicsit berozsdásodott november óta, de változatlanul nézek ám azokat is!:)

Röviden kb. a Skins keverve a Parenthoddal. Hát nem hangzik érdekesen?:D Bővebben: Egy sokgyerekes család anya nélkül és egy alkoholista apával. A legidősebb lánytestvér, Fiona (szerintem épphogy 18 éves) viseli ennek a terhét, dolgozik több helyen, és persze a tinédzser tesók is kénytelenek munkát vállalni, hogy befizessék a számlákat, mert apa azon kívül, hogy részegen félálomban hazakeveredik valahogy, majd kerülgetni kell, amíg a padlón alszik, nem sok részét veszi ki a dolgokból. Ahogy a gyerekek viselik ezt az egészet, na az nem semmi. Aztán ott vannak még az érdekes szomszédok, és Fiona újonnan felbukkanó udvarlója, aki szintén érdekes személyiség, de a kedvelhető fajtából.

Ugye nem is gondolnánk, hogy mindez mennyire szerethető? Nem tudom, mikor láttam utoljára ennyire eltalált pilot epizódot, egyszerűen minden a helyén volt. Ráadásul többször leesett az állam! Meg azt még hozzátenném, hogy kicsit váratlanul ért, úgyhogy hüledeztem, nevettem, Úristeneztem, nevettem, ez baromi jó, ezt én imádni fogom, és wow!


Egyébként persze szörnyű, hogy valakik így élnek, de egyáltalán nem úgy van beállítva a dolog, hogy sajnálatra méltók, meg szomorú, hanem a humoros és megbotránkoztató jeleneteket vegyíti finoman a drámával. Utóbbi kibontakozására azért számítok a többi részben.

Van neki egy angol verziója is, tőlük vették át, és az angolt a Skins készítői jegyzik, mint utólag megtudtam, úgyhogy nem meglepő, hogy éreztem azt a feelinget. Ja, és Showtime sorozat, szóval semennyi cenzúrára lehet számítani, ha pl. egy pasi meztelenül fekszik háton, akkor is látjuk, ami olyankor látható.

Kíváncsi vagyok a további fejleményekre, szerencsémre most kezdtem neki, amikor az első évad összes része lement már, úgyhogy nem heti egy résszel kell beérnem, hanem itt van rögtön 12!

12 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik nekem is, nem rég végeztem az első évaddal, és ez a minőség (olykor kicsit erősebb drámával) végig megmarad. Mindenesetre nekem jobban tetszik, mint a Skins (az valahogy sohasem tudott közel kerülni hozzám).

    VálaszTörlés
  2. Örülök, ha nem fog veszíteni ebből a minőségből - igazából kicsit tartottam ettől, de akkor most már nem fogok.:)

    VálaszTörlés
  3. Tegnap kezdődött egy új sorozat az HBO-n (ha már a sorozatokról beszélünk:))). A Trónok harca. Nagyon jó volt!!!! Általában az HBO-s sorozatok elég látványosak. Pl: Róma, Carnevale... Tudom ajánlani. A Tűz és Jég dala sorozat feldolgozása.

    VálaszTörlés
  4. Na akkor ebbe én is belenézek:) Nekem tetszik a Parenthood, bár a Skins-t azt nem láttam.

    VálaszTörlés
  5. Szilvamag: eddig nagyon hidegen hagyott a Trónok harca, a sorozat is és a könyv is. De most elgondolkodtam elsőkörben a könyvön.

    ÉnT: hajrá!:) A Skins is jó pedig.:) Bár kell hozzá egy hangulat.

    VálaszTörlés
  6. Bár a Skins-t nem nézem (de tervben van), a Parenthood nagy nagy kedvenc, s most hogy vége az évadnak gondolkodtam is, hogy kellene valami pótlószer helyette.:) Szerintem hamarosan belenézek én is a Shamelessbe!

    VálaszTörlés
  7. Szanik: én már a 4. részt is megnéztem, továbbra is tetszik. A Skinsről még annyit, hogy azért kicsit deviáns dolgokat mutat be, úgyhogy ha az még nem edzett meg úgy, ahogy engem, akkor lehet, hogy ez felkészületlenül fog érni, de remélem, tetszeni fog!:)

    VálaszTörlés
  8. Megnéztem én is az első részt, nagyon tetszett. Sokkal jobb mint a Parenthood.

    VálaszTörlés
  9. Szerintem nem jobb, csak más, mert nem egy kategória.:) Ha ezt szeretted, vsz. a Skins is tetszene.

    VálaszTörlés
  10. Hát nem tudom, az nem tűnt szimpatikusnak, de lehet, hogy akkor belenézek majd.

    VálaszTörlés
  11. Megnéztem a pilotot, ez tényleg nagyon jó, tetszett. Ahogy tudom darálom a részeket :)

    VálaszTörlés
  12. Jaj de jó, örülök nagyon!:)) Aztán remélem, majd írsz is róla!:)

    VálaszTörlés