Shameless - 1. évad

Először is azzal kezdeném, hogy teljesen letargiában vagyok, hogy a végére értem az évadnak, és nincs több rész (de lesz 2. évad!). Nem sok sorozat mászott bele ilyen szinten a napjaimba, mint ez. (Hirtelen csak a Veronica Mars jutott eszembe.) Az elfuserált bandából illetve lepukkant környékről több negatívabb szereplő van, ám olyanok is, akiket nagyon megszerettem: Fiona, Steve, Lip, hát, főleg őket. Utóbbi hihetetlen, nagyon szurkolok érte, előbbivel teljesen együtt lehet érezni, a középső pedig tartogat meglepetéseket bőven, és a szerepének köszönhetően a külsejét is és úgy kb. minden megmozdulását imádtam.

A színészeket nem említettem név szerint korábban, most pótolom: William H. Macy (jól hozz az alkoholista, link apát, én legutóbb a Marmaduke-ban (:D) láttam), Emmy Rossum (korábban csak a Holnaputánt láttam, amiben játszott, de nem rémlik belőle), Justin Chatwin (ő sem hagyott mély nyomot ezelőtt bennem, hiába volt ő a Láthatatlan), Joan Cusack is érdekes szerepben látható, és a gyerekek nem sok mindenben játszottak, de azért a Lip-et alakító Jeremy Allen White neve csak legyen itt, majd megnézem a Twelve-t, amúgy is akartam, és most már kíváncsi vagyok, mekkora szerepe van benne.


Az első rész után teljesen odavoltam a sorozattól, és ez semmit nem változott. Részről részre durvább dolgok voltak benne, de óvatosan bántak velük, nem éreztem, csak az utolsó egy-két résznél, hogy milyen messzire jutottak a kezdetektől. Az évad végére több lett a dráma, az utolsó részen már mosolyogni sem lehetett, csak idegeskedtem, hogy mi a fene lesz. A főcímet mindenképpen nézzétek meg, de a trailert róla nem ajánlom, mert telis-tele van spoilerrel. Ahogy a gondolataim is, úgyhogy csak az kattintson és olvasson tovább, aki már végignézte az eddigieket.



Steve-ről szólva, a herceg fehér lovon lopott autóval, szerintem nem lehet nem szeretni. Tudtam, hogy valami gáz lesz vele, és lett is, amire számítani lehetett, de amire nem... hát, ott teljes volt a sokk. A 8. résznél emiatt lett is egy kis törés bennem, de hiába csalódtam, azért a helyzet bonyolultabb, és még mindig nem ismerjük a pontos okokat, inkább csak sejteni lehet.

Meg aztán megjelent Monica, aki hamar idegesítőbb tényezővé vált. Rosszabb, mint Frank! Ő egyébként normálisabb volt, amikor nem ivott, de az alkoholistákkal már csak így megy, és az, hogy egyszer lerakja a poharat, nem tesz meg nem történtté semmit.

Tonyra muszáj kitérnem még, mert ekkora egy szánalmas nyomorultat. Tudhattam volna, hogy be fog kavarni. Nem igaz, hogy nem képes továbblépni, remélem, így sem lesz esélye Fionánál. Ha Steve most ki lesz írva a sorozatból, nagyon mérges leszek! De így nem lehet vége, úgyhogy egyelőre csak kicsit aggódom emiatt.

Az egész környék, ahol laknak... mondjuk úgy, nem szeretnék ilyen helyen lerobbani egy kamionnyi áruval.:)  

Még több ilyen függőséget okozó sorozatot szeretnék nézni! Azt hiszem, ilyenekkel érdemes igazán foglalkozni, a közepeseket pedig hanyagolni.

7 megjegyzés:

  1. Egyetértek, ilyen sorozatokat érdemes nézni :)
    Steve-t nem hiszem, hogy kiírják, fontos része a történetnek. Várom már a második évadot.

    VálaszTörlés
  2. Megnéztem a főcmet. A kissrác jó helyen mossa a fogát :))

    VálaszTörlés
  3. Dominik: Remélem, és én is nagyon várom!:)

    nyuszisz: de nézz majd bele tényleg mindenképp, szerintem tetszene neked, és csak 12 rész, nem olyan időrabló.:)

    VálaszTörlés
  4. bocs hogy így ismeretlenül,de milyen oldalon nézted meg a sorozatot,mert nagyon felkeltetted az érdeklődésemet :)

    VálaszTörlés
  5. Nem oldalon tudod megnézni, hanem internetről letöltve tudod beszerezni. pl. isohunt. angol vagy magyar feliratot pedig a szokásos feliratos oldalakon találsz. jó sorozatnézést!:)

    VálaszTörlés
  6. Én is végignéztem, nagyon tetszett. Nekem minden főszereplő szimpatikus. Az utolsó rész volt kicsit lehangolóbb, meg más, de azért tényleg érdemes megnézni. Én is várom már a köv.évadot.

    VálaszTörlés
  7. Örülök, hogy tetszett, és igazából nem vagyok meglepődve.;)

    VálaszTörlés