Mielőtt felkel a Nap & Mielőtt lemegy a Nap

(Csak azok olvassák, akik már látták a filmeket, mert spolieres lesz.)

Before Sunrise 

Nem most hallottam először a filmről, csak most sikerült megnéznem. Végre, és nem bántam meg. Szinte az egész film alatt csak beszélnek és beszélnek, és nem unalmas, sőt.



Azt hiszem, ők ketten ha normál körülmények között találkoznak, valószínűleg csak találkoznak, és ennyi. Valamiért nem látok jövőt kettejük közt. Egyébként az ilyen egyszeri találkozások varázslatosak tudnak lenni. Én mondjuk le nem szálltam volna egy vadidegennel.:)

Csomó kérdés van bennem, például, hogy Jesse mennyi idős, csak azt tudtuk meg, hogy Celine 23. Olyan rossz, hogy nem derült ki a végén, hogy találkoznak-e újra. Vagyis talán mégis, mert ott van a film folytatása, amit máris nézek, amint befejeztem ezt az írást. Arra számítok, hogy Celine nem lesz ott fél év múlva. A telefonálós rész volt a legaranyosabb.:) Ja, és végig vártam, hogy elmennek-e az előadásra, de aztán mikor elmúlt az az idő, már tudtam, hogy kihagyták.

Otthagyták a fűben a poharakat és az üveget is. Én minimum az egyik poharat vittem volna magammal.:)


Before Sunset



Az első jobban tetszett, ez inkább a valóság talaján állt. Az első részben nekem Jesse tűnt elveszettnek, ebben pedig inkább Celine. De megint nincs lezárása a filmnek, csak lóg a levegőben továbbra is a történet. A DVD-n, amit néztem, voltak extrák is. Megtudtam, hogy a 2. részt közösen írták a két főszereplővel, beleszólhattak a karakterekbe. A 8 perces autós jelenetet képesek voltak egyszerre felvenni, megállás nélkül... Persze azért bakik is voltak. Jesse élete szörnyű, nagyon szomorú. Tényleg ekkora befolyással lehet egyetlen találkozás az ember életére? Nagyon bosszantó, hogy 3 évig szinte egymás mellett éltek, mégsem tudtak róla. Az egészet arra vezetem vissza, hogy ha a németek nem vitáznak a vonaton, mindez meg sem történik. Igaziból is sokszor gondolok ilyenekre. Ha akkor nem mondok egy mondatot - minden apró mozzanat elindíthat valami meghatározó dolgot. Szóval ha Jesse-nek van egy kis esze, Párizsba költözik, csak hát a gyerek... Folytatás?

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ez a két film, az első után alig vártam, hogy megtudjam, mi történt a két szereplővel. A második részben én már láttam jövőt kettejük között, nem zárták le a végét, de érzéseim szerint, együtt maradnak.

    VálaszTörlés