Szilvás muffin

Nem találtam nekem tetsző szilvás muffin receptet könyvben és neten sem, úgyhogy kicsit átalakítottam egyet. Ezt olvashatjátok most:

Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg apróra vágott szilva
1 tojás
14 dkg barna cukor
12,5 dkg puha vaj vagy margarin
1 kis doboz joghurt vagy tejföl

A sütőformához:
vaj vagy 12 db sütőpapír forma









A szilvát kimagozzuk, és kisebb-nagyobb darabokra vágjuk. 

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot is.

Egy másik edényben felverjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a joghurtot vagy tejfölt, majd jól elkeverjük. Ezután beleforgatjuk a gyümölcsöt is, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel.

Kivajazzuk a sütőformát vagy belehelyezzük a sütőpapír formákat.

A tésztát a formába adagoljuk, és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 20-25 perc alatt készre sütjük.

Ha elkészült, hagyjuk 5 percig a formában pihenni, és csak utána vegyük ki.


3 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, biztos fini:)
    A barna cukor helyett lehet simát is?
    És a szódabikarbona fontos bele? Helyette lehet több sütőport? :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem lehet sima cukor is, csak lehet kicsit másmilyen lesz az íze, meg világosabb lesz.
    Igen, úgy gondolom, a szódabikarbóna és a sütőpor helyettesíthetők egymással.:)

    VálaszTörlés