Monica Murphy: Heti csaj - One Week Girlfriend

"Ami mögöttünk van, és ami előttünk van, mind nagyon kicsiny dolgok ahhoz képest, ami bennünk van. - Ralph Waldo Emerson"

Sok múlik egy könyv fülszövegén. Nem csak az a feladata, hogy a borító mellett meghozza a kedvet az olvasásához, persze nyilván elsősorban az - csak nem mindegy, hogy mondjuk elmeséli körvonalakban a történetet (vagy éppen félrevezető, mert olyan is előfordul, és annál rosszabb talán nincs is), vagy csak sejtet. Ennek a könyvnek csillagos ötös a fülszövege, méghozzá azért, mert pont hogy csak sejteti, hogy miről szól a regény, ám nem árulja mégsem el a részleteket, és a kis kiegészítő körülményekről szépen hallgat. Ezzel spoilermentesen (!) érdeklődést vált ki, nálam konkrétabban már kíváncsiság volt, ami erősebb, és ez nagyon tetszik. És egyáltalán nem mindegy, hogy az olvasottakról előzetesen mennyit tudunk, nekem ez nagyon fontos tényező, és megkockáztatom azt, hogy lehet, hogy nem is tetszett volna ennyire a könyv, ha előre tudok bizonyos dolgokat.

Hogy magáról a könyvről is szóljak végre... Váltott nézőpontos! Most össze kell szednem a gondolataimat, amik kicsit messze szaladtak, mert már lassan két hete kiolvastam a regényt. Drew és Fable kapcsolata elég sajátos, teljesen különbözőek és nem is illenek össze az eltérő családi/pénzügyi hátterük miatt, és ha Drew nem kéri a lány segítségét, valószínű sosem léptek volna kapcsolatba egymással. A fiúnak ugyanis szüksége van valakire, aki eljátssza, hogy a barátnője, amíg egy hétre hazalátogat. Ugye milyen izgisen hangzik?:)) Olyan filmszerű, kiszámítható, mégis a női szíveket megdobogtatja. Egészen addig, míg nem eszmélünk rá, hogy cseppet komolyabb dolgok mozognak a háttérben. Onnantól aztán megint kiszámíthatóbb lesz, viszont addigra már annyira szimpatizáltam a szereplőkkel, hogy olyan mindegy volt. Az pedig, hogy mindkét szereplő szemszögéből van lehetőség átélni a dolgokat, sokat hozzátesz az egészhez.

Ez egy tök jó könyv, és nem csak a jól eltalált fülszöveg miatt. A romantika mellett felvonultat keményebb témát is, és együtt rendkívül hatásosak. Nagyon-nagyon várom, hogy nekikezdjek a kövi résznek!

284 oldal
Ulpius-Ház Könyvkiadó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése