Arrow - 1x01


Hogy ez micsoda meglepetés volt! Egyáltalán nem voltam kíváncsi erre, de olyan hiányérzetem van jó ideje a sorozatok terén, hogy szinte minden újba belekezdtem, hátha ez meghozza a várva várt nagybetűs Rajongást. Képregény az alapanyag, harcolós meg álruhás és titkos jótevős? Uncsi, gondoltam én, és úgy is lenne, csak hogy rossz volt az egész megközelítés. Igaz, hogy képregény és így a "jelmez" is kell, ám ez mégis tök élvezhető. Mindjárt mondom/írom is, hogy mitől.


Oliver Queen (Stephen Amell) 5 évet tölt egy szigeten, miután hajóbalesetet szenved (és egyedül ő éli túl), és a sorozat a hazatérésekor kezdődik. A sziget eléggé megváltoztatta, tud vadászni, jól célozni, meg úgy egyáltalán tök ügyi lett, és a megszerzett tudásnak a nagyvárosban is hasznát tudja venni az új titkos énje, amikor házfalakon kell gyorsan távozni meg ilyesmi. Szóval nagy tervei vannak, az apja hátrahagyott neki egy listát azoknak a neveivel, akik ártanak a városnak, tehát őket kell leállítani. Mindeközben vissza is kéne illeszkednie a régi életébe, megtartani bulizós énjét és ahogy látom, lehetőség szerint visszaszerezni a régi barátnőjét, II. Rubyt a Supernaturalból (Katie Cassidy). Mivel elég gazdag a család alapból, a munka nem nagyon fog szerintem belerondítani a titkos küldetésekbe. Ééés, plusz adalékként, végre találtam egy új sorozatos karaktert, akit tudok szeretni, kinézetestül meg mindenestül, Oliver haverját, Tommy Merlynt. Colin Donnell (így hívják a színészt) már ismerős lenne, ha néztem volna a Pan Am-et, de nem néztem, így most láttam először. Vicces jelenetek köszönhetők neki, és a pilot alapján emlékezetes karakter lesz.:)) Illetve most remélem, hogy az egész rész az lesz, és évek múlva a sokadik szezonnál fog tartani, és nem egy bukott sorozatként fogjuk emlegetni. Bízom benne, hogy a folytatás is hasonlóképp fog tetszeni, amíg várom, addig mindenesetre el vagyok ájulva.:) Van egy hangulata, a visszaemlékezések is adnak hozzá pluszt, meg az egész jól össze lett rakva, simán el is hittem, hogy ilyen tényleg lehetséges, pontosabban nem is gondolkodtam így rajta, mert teljesen lekötött, amit láttam.
A főszereplő színészt elméletileg már láttam több mindenben, gyakorlatilag nem emlékszem rá, de rajta kívül van néhány ismerős arc.

(Ja, aki nem látta a Lostot, de szeretné, inkább ne nézze meg addig ebből az első részt.:D)

5 megjegyzés:

  1. jó, hogy ilyen kis lelkes vagy, különben sose néztem volna meg. pedig tényleg jó.:)

    VálaszTörlés
  2. Én is elkezdtem, de az első 5 perc után abbahagytam, talán majd folytatom felkiáltással - most meggyőztél, hogy végignézzem :D

    VálaszTörlés
  3. :o Engem nagyon érdekelt, és megugrotta a lécet! Szerintem az egyik legjobb idei sorozat. :)

    VálaszTörlés
  4. Engem egyáltalán nem érdekelt a szuperhős-képregény dolog miatt. De aztán a pilot nekem is tetszett :)

    VálaszTörlés
  5. Nima: de jó :))

    Dóra W: nahát akkor hajrá!:))

    Reea: szerintem is:)

    kiara: akkor kb. ugyanúgy voltunk:)

    VálaszTörlés