Praktikus, könnyen kezelhető e-könyv olvasó a WayteQ-től

Korábban már esett szó a blogon az e-könyvekről illetve a hozzájuk való viszonyomról. Kényelmesnek, helytakarékosnak és modernnek tartom őket, bár jellemzően nem ebben a formában olvasom a könyveket, hiszen még nem rendelkezem e-könyv olvasóval, így marad a laptop, ami azért kissé kényelmetlen, illetve a hagyományos, papír alapú megoldás. Viszont, ha vásárolnék, az alábbi készülék remeknek tűnik, az ár-érték arányt figyelembe véve is. Szóval ennek a megjelenésnek a hírét hoztam most nektek.:)


•    WayteQ xBook-60w e-Ink Pearl kijelzővel
•    4GB tárhely, ami 32 GB-ig bővíthető, Wi-Fi csatlakozás
•    Több száz előretelepített, magyar nyelvű klasszikus irodalmi mű




Tovább bővíti termékkínálatát  a WayteQ Europe Kft. Az újabb könnyen kezelhető, praktikus multimédiás eszköz az olvasást kedvelő felhasználókat veszi célba. Az xBook-60w névre keresztelt e-könyv olvasót 6 hüvelykes kijelzővel szerelték fel, alig több mint 200 gramm és 8 mm vékony, ennek megfelelően munkába járás, vagy akár hosszabb utazás során is kényelmes olvasást biztosít.

A e-book kicsomagolás után akár azonnal használatba is vehető, néhány egyszerű beállítással – úgy, mint betűméret és betűtípus kiválasztása, elforgatható nézet - pedig könnyedén testre is szabható. Az előre telepített Dumas, Mikszáth vagy Gárdonyi klasszikusok mellett számos mást is tárolhatunk e-könyvünk, hiszen a 4GB-os tárhely akár 5000 könyvvel is elbír. A 16 szürkeárnyalatos e-Ink Pearl kijelzőnek köszönhetően pedig a szabadban való olvasás is problémamentes, még erős napfény esetén is.

A kiválasztott könyv a szövegfelolvasás funkciót választva kihangosítva vagy fülhallgató csatlakoztatásával is élvezhető. Ráadásul az xBook-60w a legnépszerűbb e-könyv formátumok támogatása mellett MP3 fájlokat is beolvas.

A 600 MHz-es Rockchip2818 processzort egy 1500 mAh kapacitású akkumulátor táplálja, ami egy feltöltéssel több ezer lapozást, képernyőváltást tud kezelni, Wi-Fi használat nélkül számolva.

A WayteQ xBook-60w 29.900 Ft-os ajánlott bruttó áron kapható.

4 megjegyzés:

  1. Jól néz ki, több előnyös tulajdonsága is van, de azért nem bánom, hogy befektettem a Kindle-be :))
    Viszont ha nem lenne még, akkor erősen elgondolkoznék, hogy ilyet vegyek.

    VálaszTörlés
  2. :) Nem tudom, nálam ez az első e-könyv olvasó, ami megfogott. Pedig a Kindle-t sokan dicsérik, ahogy észrevettem, de valahogy mégsem tetszett.:)

    VálaszTörlés
  3. A kérdésem a "nagy teszt guruknak" letörne a kezük egy listától ami tartalmazza, hogy mik azok az előre telepített könyvek?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lényegében a co.libri ingyenes tartalmai vannak fent a gépen, összesen 264 könyv. Ezt egy kicsit macerás lenne ide beírni. Ízelítőnek: http://dev.colibribooks.net/index.php?main_page=index&cPath=107&sort=20a&page=1

      Egyébként elég jó a wayteq. Szerintem nincs lényeges minőségi különbség egy kindle-hez képest. Ráadásul amennyire látom a kindle különösebben nem bírja a strapát.

      A wayteq egyetlen komoly hibája, hogy nem kezeli le a gmail-t és a facebook-ot.

      Törlés