Sarah Dessen: Altatódal

Már nagyon vártam egy újabb Sarah Dessen könyv magyar megjelenését. Az Egy felejthetetlen év némi csalódást hagyott maga után, de mivel még így is 2-1 volt az állás a jó könyvek javára, izgatottan vetettem bele magam az új, Vörös pöttyösként kategorizált könyvbe.

Remy az utolsó nyara előtt áll, amit még a szülői házban tölt édesanyjával és bátyjával, mielőtt elkezdődik az egyetemi élete, távol a barátnőitől, és minden mástól, ami eddig az élete szerves része volt. Főhősünkről tudni kell, hogy nem szokása lehorgonyozni egy fiúnál, azonban ezt hallva/olvasva mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnánk le, mélyebbre kell ásnunk, hogy ismerjük az okokat. Egészen a születéséig kell visszamenni, amikor is az apja elhagyja a terhes kedevsét, mindössze egy dalt hagyva hátra a kicsinek. Mindemellett édesanyja ötödik házassága felé tartva sem az ver gyökeret benne, hogy a szerelem milyen szép és jó, sokkal inkább az, hogy semmi sem tart örökké, és nem is engedi, hogy egy fiúval komolyabbra forduljon a kapcsolata. A történet elején azonban betoppan az életébe egy (újabb) fiú, aki kezdetben egyáltalán nem jön be a lánynak, sőt, több kizáró ok is van ellene: először is, zenész. Zenészek kizárva. Rendetlen, és több tulajdonsága idegesíti, mégis azon veszi észre magát, hogy a viselkedése megváltozik, eltér az eddig megszokott menetrendtől, és amikor szakítani kellene Dexterrel, valahogy máshogy alakulnak a dolgok... Remy három barátnője is folyamatosan jelen van a könyvben, nem egy szerelmi történetet kapunk, hanem egy komplett kis mikroközösséget, szórakoztatóan és élethűen ábrázolva. A szereplők valamennyien szerethető figurák, Dexter pedig - humorával és az élethez való hozzáállásával - bizonyára minden olvasóval sikeresen megkedvelteti magát.
Tetszett a könyv, tetszett a mondanivalója, a természetessége, és úgy is pozitívan tudok nyilatkozni róla, hogy a végén némi hiányérzet is társult ezekhez.
Az állás tehát 3-1, szóval mikor lesz új Sarah Dessen könyv?:)

4,5/5

398 oldal
Könyvmolyképző Kiadó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése