Bear Grylls: Istenek aranya

Nagyon tetszett Bear Grylls túlélési kalauza, így kíváncsian vettem a kezembe az újabb könyvét, ami egy kalandregény.

Az árva tizenéves Beck Granger meghívást kap a híres antropológus nagybátyjától Kolumbiába, hogy a tavaszi szünetet együtt töltsék. Meglehetősen "aktív pihenésről" van szó, mert a cél az Aranyváros felkutatása. Annak hírét, hogy valaki nyomra bukkant az elveszett várossal kapcsolatban, sajnos más is megneszeli, és Becknek hamarosan már elrabolt nagybátyja miatt kell aggódnia... Két barátjával rátalálnak a régi térképre, ami elvezetheti őket a kincsekhez, és ahol reményeik szerint szeretteiket is megmenthetik majd. Útra kelnek tehát, és ez a túra egyáltalán nem bizonyul akadálymentesnek és veszélytelennek...

A természetben való túlélés szempontjából a tenger és a dzsungel a fő helyszín: cápák, mérgeskígyók, élelemkeresés, tűzgyújtás, stb, vagyis a már ismert technikák közül többről olvashatunk a kreált éles helyzetekben. Nem ül le egyszer sem a történet, sőt, néhol filmbeli akciójeleneteket idéző leírások vannak. Izgalmas, eseménydús, és kellemes mesélő stílus jellemzi (túlzott irodalmiságot gondolom senki nem vár), szóval teljesen rendben van, és olvasmányos. Úgy gondolom, az olvasó pontosan azt kapja, amire számítani lehet. Váratlanul ért viszont az indián legendák beleszövése, a szellemviláguk, látomások, ezek kicsit megfűszerezték.


Egyébként szerintem valahogy úgy készülhetett a könyv, hogy Bear Grylls összeírt néhány érdekesebb fogást, amit a természetben ragadva lehet alkalmazni, majd ezek köré írt egy történetet.

Terjedelmét tekintve elég rövidke, nagybetűs és a szedése is szellős, de ez a hosszúság nekem pont jó volt. Ha terjengősebb lenne, talán a karakterekre szánt volna több betűt, de nem olyan fajta regényről van szó, ami ezt igényelné.
A borító nagyon tetszik, teljes az összhang a belső tartalommal, és jók a színei. 

Bear Grylls rajongók ne hagyják ki!!

4,5/5

264 oldal

2 megjegyzés:

  1. Ezen a könyvön én is gondolkodtam, hogy érdemes lenne-e elolvasnom.....a véleményed alapján igen.

    VálaszTörlés
  2. Ha az előző könyve tetszett, szerintem nagy esély van rá, hogy ez is fog.:)

    VálaszTörlés