Joyce Reardon: Ellen Rimbauer naplója

Elég titokzatos módon került a kezembe ez a könyv, ugyanis múltkor néztem, hogy a könyvtárban nincs meg, és utánajártam, hogy szinte beszerezhetetlen, illetve ha mégis fellelhető, akkor csillagászati áron. Szóval nem kicsit meglepődtem, amikor a könyvtárban sétálva egyszer csak megpillantottam. Pislognom kellett, hogy tényleg jól látok-e, majd villámgyorsan rávetettem magam. Egy kissé megviselt példány, lapjai elszíneződtek. Ez a találkozás még jobban hozzásegítette ahhoz, hogy a hatása alá kerüljek.

Végig azon gondolkodtam, hogy ez tényleg igaz-e, mert amúgy hiszek a szellemek létezésében, és szeretném, ha lennének más dimenziók meg minden ilyesmi. Felnőtt életének elején járt Ellen Rimbauer, telve bizakodással a jövőjét illetően, amire minden oka meg is volt. Lehetségesnek tartottam, hogy a hatalmas csalódás, ami végül érte, kezdetben csupán fantáziálásba kergette, ami azonban lassacskán őrült tévképzetekké alakult. Azt tényleg hittem, hogy szellemek ragadtak a házban. Nagyon érdekes volt végigkövetni az életét, amikor pedig hónapok, évek maradtak ki, fokozódott a kíváncsiságom. Most, hogy már az egészet magam mögött hagytam, továbbra is egy nagy kérdőjel maradt a könyv, de ez nem baj, sőt, valahogy ebben rejlik az ereje.

5/5

Megjegyzés/Spoiler, ami a könyv után is érvényes, ha úgy vesszük: Heloise bejegyzéséből kiderült számomra, hogy nem is igazi napló volt, nem is úgy volt ez, ahogy leírták. Ilyenkor teljesen átverve érzem magam, és ezt utálom. Mint a Bűbájos Marynél, de ott legalább sejtettem, hogy nem igazi. Itt nem.:( Ezt a kis csalódást inkább nem veszem figyelembe, még pontot sem vonok le, inkább csak örülök, hogy megvilágosodtam.

7 megjegyzés:

  1. A filmet láttad? Nagyon durva volt. Én először az első 2 részt láttam, majd utána estem neki a könyvnek, tetszett. Tipikusan olyan takaróba bújós és szemet eltakarós. ;o)

    VálaszTörlés
  2. Én annyira nem féltem, mondjuk tudatosan nem olvastam este.:) Nem láttam a filmet, de valahol azt írták, hogy nem is arról szól, amiről a könyv, ezért nem is akartam megnézni. Mert amúgy érdemes?

    VálaszTörlés
  3. off
    még egy játék :)
    http://nima.freeblog.hu/archives/2010/12/06/Cimes_jatek/

    VálaszTörlés
  4. még egy off - tetszik ez a sablon, tök jól néz ki.

    VálaszTörlés
  5. Én is úgy voltam, hogy nem mertem este olvasni :-)
    SPOILER:
    Hmmm... hát, sajnálom, hogy csalódottnak érzed magad, de legalább a könyv olvasása közben azért szerintem az egy hatalmas pluszt adhatott, h nem tudtad igaz-e vagy sem. Nekem ez már az elejétől kezdve nem volt meg, mert túl hamar ráakadtam arra az oldalra :-S
    de szerintem attól függetlenül, h igaz vagy nem igaz, azért mégiscsak jó könyv :-) és ez a lényeg :-)
    SPOILER VÉGE
    (a filmet még én se mertem megnézni - mármint a csalódástól való félelmem miatt)

    VálaszTörlés
  6. Már jó pár éve láttam a filmet és olvastam a könyvet, de úgy rémlik, hogy igen, más volt egy kicsit a film, de szerintem ettől függetlenül érdemes megnézni. :o)

    VálaszTörlés
  7. Nima: köszi, meg is csináltam!:) és örülök, hogy tetszik a sablon.:)

    Heloise: Igazad van, még ha csak akkor adott pluszt, az is valami, és tényleg jó könyv.

    Niki: Ha olyan kedvem lesz, megpróbálkozom vele.:)

    VálaszTörlés