Victoria Stilwell: A póráz két végén - Amitől a kutya tökéletes eb

Nem vagyok tapasztalt kutyaneveléses témában, és bár régebben foglalkoztatott a dolog, nem igazán maradtak meg az évekkel ezelőtt olvasott ismeretek. Victoria Stilwell a televíziós műsorából sokaknak ismerős lehet, és Bear Grylls-hez hasonlóan ő is megosztotta tapasztalatait írásos formában az emberekkel.

Nagyon sok hasznos információt olvastam, kezdve onnan, hogy milyen bonyodalmakat tud okozni, ha kutyánkkal kapcsolatban elfeledkezünk arról, hogy nem emberi lények, és teljesen más a gondolkodásuk, tehát ha nem ismerjük tüzetesebben a miérteket, okokat, akkor előfordulhat, hogy "félreneveljük" kedvencünket. A falkavezérség megértetése, következetes nevelés alapvető fontosságúak, azonban rendkívül lényeges, hogy nem az uralmi rendszer, hanem az együttműködés a cél. A könyv azoknak is hasznos lehet, akiknek még nincs kutyusuk, de szeretnének, mert azzal is foglalkozik néhány fejezet, hogy segítsen kiválasztani, milyen kutyát vigyünk haza, milyen fajta illik hozzánk, és a menhelyekre, keverék ebekre, ivartanításra is felhívja a figyelmet. Ezután pedig a kommunikációval foglalkozik, mind a hangok mind a testbeszéd terén. A kötet negyedét elhagyva pedig rátér a "lényegre", a kutyaiskolás témákra, pl. a vezényszavakra, egészen részletes, és sok hasznos tippet ad. Foglalkozik kicsit az étrenddel, mozgásigénnyel, a szobatisztaság picivel hosszabbra nyúlik, és végül még megemlítem a kutyasétáltatással foglalkozó oldalakat és a játékokat.

Szép, igényes kiadvány, sok színes kutyás fotóval gazdagítva.

Szerintem nagyon hasznos kis könyv, gazdiknak és leendő kutyatulajdonoknak kihagyhatatlan! Néhány tanácsot én is biztos megfogadok a kutyámra nézve.:) + pl. eszembe nem jutott sajtot adni neki.:))

5/5

224 oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése