Kimberly Potts: George Clooney - Az utolsó filmcsillag

Sosem voltam George Clooney rajongó, bár kisgyerekként kedveltem a Vészhelyzetben, és a későbbi szerepeiben/szerepeivel is csak még szimpatikusabbá vált. Szóval egy kimondottan rokonszenves színésznek tartom, viszont a malacán kívül nem sok mindent tudtam róla. Nos, ezzel a könyvvel bőven be lehet pótolni a lemaradást!

Az utolsó filmcsillag cím nekem még a magyarázat ellenére is kicsit fura, de ez legyen a legnagyobb baj.:) Természetesen a gyerekkor is fontos, azonban ennél is jobban visszamegyünk az időben és a családi háttérrel kezdődik a könyv. Édesapja mellett nagynénjei is hatással voltak George karrierjére. Gyermekkorában diszlexiás volt majd arcidegbénulást kapott. A kosárlabda érdekelte a középiskolában, az egyetemet pedig nem végezte el. A karrierútja foglalja el érthető módon a könyv nagy részét, elég részletes, mesélő jellegű, néha kicsit csapong és úgy oszt meg kisebb információkat, érdekességeket az olvasóval. A Vészhelyzetről is megtudhatunk érdekes háttérinfókat, majd következik a "világító dobozból a mozivászonig" rész. Sok hírességgel, színésszel került kapcsolatba az évek során, szóval többekkel találkozhatunk a sorokat olvasva, bár esetenként csak említés szintjén. A hollywoodi "manipuláció" is szóba kerül, mikor kezdtek megijedni a Vészhelyzet emberei, hogy a filmek csábítása miatt a sorozattól a szerződésmegújítás helyett inkább megválik. Filmcsillaggá válásának története mellett persze a magánéletének ismertetése sem marad el. Az Oscar díjátadó részletessége meglepett, és nem tudtam, hogy annyit foglalkozik jótékonysági témákkal, hogy az ENSZ békenagykövete is lett.
Külön kedvencem a 100 kedvenc filmje és az élete évszámokban rész, valamint a részletes adatokkal kiegészített filmográfia. Egyedül a fotókat hiányolom belőle, csupán a végén van két színes, képes oldal. Információban viszont nagyon gazdag, és az mindenképp fontosabb egy könyv esetében, mert végülis képek vannak pl. az interneten is bőven.;)

4,5/5

272 oldal
Jaffa Kiadó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése