Agatha Christie: Holttest a könyvtárszobában

- Mi az, hogy! Szereti a krimiket? Én nagyon. Mindet elolvasom, és szereztem autogramot Dorothy Sayerstől és Agatha Christietől és Dickson Carrtól és H. C. Baileytől. Benne lesz a gyilkosság a lapokban?

Az idézeten jót mosolyogtam, és az egész nagyon hangulatos volt. Ez a második Agatha Christie könyvem, és igazából a Tíz kicsi négerből nem jött át rendesen az a megkapó hangulat, amit képes megteremteni. Az is végig fenntartotta a figyelmet, nagyszerű volt, viszont ez a könyve másképp jó. Ha minden könyve után ezt fogom érezni, akkor csatlakozom az olyan véleményekhez, miszerint az írónő zseni, stb. volt. Erős a gyanúm, hogy valamennyi könyvében találok valami újat majd.

Egy holttestet találnak a könyvtárszobában, innen indul a sztori, és valami elképesztő, hogy ilyen egyszerűnek tűnő szituációból micsoda bonyodalmas történetet kreált. A nyomozás filmekben sem mindig köt le, most is néha már belefáradtam, de akkor meg a karakterek, a párbeszédek, a stílus tartott fogva. Na és ki ne kedvelné Miss Marple-t?

Ha volt olyan olvasó, aki ezt kitalálta...

5/5

5 megjegyzés:

  1. Én sose tudok rájönni ki a tettes. :o)

    VálaszTörlés
  2. Az nem is baj szerintem, azt hiszem, picit csalódnék, ha kitalálnám.:)

    VálaszTörlés
  3. A Miss Marple történetek közül egyértelműen ez a legjobb. Ha Agatha Christie, akkor én inkább a Poirot történetekre szavazok.
    Nagyon tetszik, ahogyan Agatha Christie ír. Ha elkezdek olvasni tőle egy könyvet, akkor alig bírom letenni. :) És sokakhoz hasonlóan én sem szoktam eltalálni a tettest. :)

    VálaszTörlés
  4. Poirot nekem egyelőre még kimaradt, de kíváncsi vagyok, milyen.:)

    VálaszTörlés
  5. Pedig a Poirot sztorik nagyon jók. Szerintem a filmsorozatokat is eltalálták nagyon. Amúgy akkora sikereket ért el a Piorot karakterével, hogy a végén olyan nyomás nehezedett az írónőre, hogy meg akarta ölni regényében, de végül mégse tette. Szerencsére.
    Ajánlom neked ezt a könyvet tőle:
    http://www.konyv-konyvek.hu/book_images/73a/999640973a.jpg

    VálaszTörlés