Nyitott Könyvműhely akció a Librinél

Már 990 Ft-tól vásárolhatók egyes könyvek. A teljes lista itt megtekinthető, de kiragadtam külön négyet, amit kinéztem:



A legtöbb nyelvből hiányzik egy szó. Ha valaki elveszíti a férjét vagy a feleségét, azt mondjuk rá: özvegy. Ha valakinek meghalnak a szülei, úgy nevezzük: árva. De mit mondunk arra az édesanyára vagy édesapára, aki a gyermekét veszítette el? Az Árnykislány Thomése megindító megemlékezése halott kislányáról. Siratóének, amelynek gyászos dallamába már belevegyülnek egy kényszerű újrakezdés hangjai. Hitvallás a szeretet mellett. "Megindító és gyönyörű. Igazi kincs" - Publishers Weekly. "Szívszorító és briliáns. Szembehelyezkedik a modern irodalom azon törekvésével, amely a súlyos érzelmeket és a valódi tapasztalatokat száműzni igyekszik az alkotásokból." -Die Zeit



Ryan Bingham a nagyvállalati leépítések szakembere, folyamatosan úton van, és tömegével rúgja ki az embereket. Élete nagy részét szállodákban és repülőkön tölti, legközelebbi barátai az alkalmi utastársak és a légiutas-kísérők. Nincs lakása, mindene, amije van, belefér egy kézitáskába, amit örökké magával hordoz. Bőszen gyűjti a kilométereket, és egyetlen szenvedélyének él, hogy elérje az egymillió mérföldes álomhatárt. Ám ahogy egyre közelebb jut hozzá, különös dolgok kezdenek történni körülötte, és a jól megszokott, biztonságos élete hirtelen a feje tetejére áll. Az utolsó utazására készül: nyolc város hat nap alatt, hogy végül valahol Dél-Dakota felett egy utasszállító gép első osztályú, folyosó melletti ülésén ülve végre értelmet nyerjen az élete. A regényből készült film George Clooney főszereplésével február 18-án kerül a mozikba, több Oscar-jelöléssel és a legjobb forgatókönyvnek járó Golden Globe díjjal. "Walter Kirn stílusa olyan szikrázó és éles, mint az égbolt egy Jumbo Jet ablakából nézve."- Chicago Tribune 



A Madárevő hipnotikus meséi rémisztő kegyetlenséggel bontják le a valóság falait. A nyers és idegenszerű szokatlanba különös módon keveredik bele a hétköznapi: egy felborult ásó, a konyha padlóján fekvő halott feleség, az út, a zajok, egy vadászat a pusztán, a pestis dühe, a feszültség, a kétségbeesés. Nevezhetnénk ezt a világot abszurdnak, ha a valóság nem bizonyította volna be már annyiszor, hogy semmi sem lehetetlen. A gördülékeny és precíz stílusban megírt elbeszélések Franz Kafkára vagy éppen David Lynchre emlékeztethetnek. A kötet, mely 2008 legkiemelkedőbb latin-amerikai kulturális alkotásáért a Casa de las Americas díját is elnyerte, Samanta Schweblint az új generációs argentin elbeszélők legfontosabb és legeredetibb alakjai közé emelte. 



A mai háborúkat idegileg szétroncsolt, AK-47-esekkel felszerelkezett kábítószerfüggő gyerekekkel vívják. Világszerte háromszázezerre teszik a gyerekkatonák számát. Ishmael Beah egy volt közülük. Megélte a poklot, és túl is élte azt. Tizenkét évesen a lázadók elől hosszú hónapokig menekült az erőszaktól a felismerhetetlenségig torzult vidékeken. Tizenhárom évesen a kormányhadsereg besorozta, és az egyébként finomlelkületű Ishmael rájött, hogy kepes akár gyilkolni is. Tizenhat évesen az UNICEF eltávolította a harcoktól, és megtanulta, hogyan bocsásson meg önmagának, hogyan viselkedjen újra emberként, és végül, hogyan kezdjen új életet. Ez a különleges és megigéző beszámoló egy őszinte irodalmi alkotás, amely immár a világ húsz nyelvén több millió olvasóhoz jutott el. A szerzőről: Ishmael Beah 1980-ban Sierra Leonéban született. 1998-ban költözött az Egyesült Államokba, ahol középiskolai tanulmányai utolsó két évét az ENSZ, New York-i Nemzetközi Iskolájában végezte. 2004-ben szerzett diplomát az Oberlin Főiskolán. Tagja a Human Rights Watch Gyermekjogi Részleg Tanácsadói Bizottságának, és a háború kiskorú elszenvedőiről tartott előadásaival rendszeresen részt vesz nemzetközi konferenciákon. Jelenleg New Yorkban él. 


Ezek közül mind érdekel, három már eddig is a várólistámon volt. Ennyiért nagyon megéri mindegyik!

3 megjegyzés:

  1. Ez jó! A madárevő engem is érdekelne, a többire eddig nem figyeltem fel, de el kell rajta gondolkodnom, most, hogy ennyire le van értékelve!:)

    VálaszTörlés
  2. Az Egek urát karácsonyra vettem meg az akció keretében, bár még nem kezdtem bele. Ennyiért valóban megéri.

    VálaszTörlés
  3. Diamant: A Gyerekkatonára én is csak most figyeltem fel.:)

    Dominik: A film olyan jó volt, hogy én amiatt is halogattam, hogy halványuljon az élmény, nehogy beárnyékolja a könyvet, ami gondolom hasonlóképp jó lehet, max. másként.

    VálaszTörlés