Vicki Myron – Bret Witter: Dewey – A könyvtár macskája

Imádom a macskákat, ezért ahogy értesültem a könyvről, rögtön az elolvasandók listájára került, amikor pedig megpillantottam a könyvtárban, gondolkodás nélkül kikölcsönöztem.

Hát elég csalódás volt, a címét még kiegészíteném valahogy úgy, hogy "és Vicki Myron önéletrajza + Spencer város rövid történelmi áttekintése". Egyik sem kellett volna bele, untam ezeket az oldalakat, és szívesebben vettem volna, ha kimaradnak, akkor is, ha úgy rövidebb a könyv. Úgy éreztem, mintha Vicki felhasználta volna ezt a macskát, hogy egy kicsit kiírhassa magából a saját életének szenvedésit is. Az írónő egyébként sem volt szimpatikus, hiába érte sok szomorúság, szenvedés, amik miatt sajnálni lehet. A stílus sem tetszett.

Tudom, hogy milyen elfogultan, rajongva szeretni egy állatot, hajlamos vagyok én is elkényeztetni a saját macskámat, és tapasztaltam mekkora űr keletkezik, ha elveszítjük a szeretett kedvencünket. Viszont ahogy olvastam a könyvet, néha azt láttam, hogy kicsit többet gondol bele, például amikor arról írt, hogy éppen mit gondolt a macska. Mert macskagondolatolvasó? Mégis honnan tudhatná? Oké, ez kötözködés is, amiért nem tetszett. Legalább, ha aranyosan írta volna, de nem, még ezeket is elrontatta a stílusa. Olyan tárgyilagos vagy nem tudom, nem jöttek át az érzelmek, egyedül a végén sírtam, de az sem neki köszönhető.


Dewey nagyon szerencsés kis macska volt, jó környezetbe került, ahol gondoskodtak róla és szerették. Amúgy mindenféle macska szín tetszik, cirmos, bármilyen tarka, fekete, szürke, fehér... kivéve a vörös.:)) A könyvtárnak természetesen van honlapja is, a cicának külön oldal szentelve.

2/5 - Kizárólag a macska miatt.

7 megjegyzés:

  1. Nem tetszett? :o( Rajta van az én "Szeretném majd elolvasni" listámon, de most elbizonytalanítottál. A csipkeolvasóra s olyan hasonlóan reagáltunk, hogy most bajban vagyok. Úgy érzem hátrébb fog kerülni a listámon magamban.

    VálaszTörlés
  2. Nem olyan biztos, hogy neked sem tetszik majd, a Csipkeolvasó csak 1 könyv volt, meg az azért egész más jellegű is :) (De most már kíváncsi leszek, hogy ebben is egyezik-e majd a véleményünk.:)

    VálaszTörlés
  3. Már nem ez az első negatív vélemény amit olvasok a könyvről. Elszeretném majd olvasni, de majd csak akkor ha sikerül ingyen hozzájutnom.

    Nem szereted a vörös színt?

    VálaszTörlés
  4. Ennyire nem tetszett?:( Rettentően imádom a cicákat (én is a végtelenségig kényeztetem az enyémet;)), de akkor azt hiszem ezek után nem rohanok érte a könyvtárba, ráér.

    VálaszTörlés
  5. elhaym: Nincs bajom a vörös színnel, hajszínben tetszik, a természetes és a festett is, csak macskában valahogy nem jön be. (ettől függetlenül a vörös cicákat is ugyanolyan tökéletes lénynek tartom, mint bármelyik macskát..:)

    Szanik: szerintem jól teszed, tényleg olyan, hogy nem számít, ha tolódik.:)

    VálaszTörlés
  6. Régebben egyébként én sem szerettem a vörös cicákat, de aztán jött Rufus, akinek nagyon szép vöröses színe van, így megszerettem. :)

    VálaszTörlés
  7. Ez mondjuk teljesen érthető.:)

    VálaszTörlés