Tammara Webber: Easy - Egyszeregy

Ismét komolyabb témával foglalkozó Vörös pöttyös könyv került a kezembe, azonban ezúttal a romantika is elég erősen jelen van, illetve a fiú karakter is megfogott.

Már a kezdés elég figyelemfelkeltő lett, hiszen egy nemi erőszak megkísérlésének szemtanúi vagyunk. Egyetemi helyszínt kapunk és egy teljesen kedvelhető főszereplő lányt, Jacqueline személyében. Komoly kapcsolatban volt a középiskola óta, ami nem rég ért véget, és még nem igazán sikerült feldolgoznia a szakítást. Tanulmányait is hanyagolja, mert nem akar egy órára járni az exével, emiatt kihagy néhány előadást. A "megmentője" mellett, akivel nem közömbösek egymás iránt, a korrepetitorával is érdekes levelezést folytat amellett, hogy segít neki pótolni az előadáslátogatások elmulasztása miatti lemaradását. Mindeközben zajlanak az iskolai dolgok, megismerjük lakótársát és egyben barátnőjét, illetve átéljük, hogy milyen egy népszerű fiú immáron nem barátnőjeként lejjebb csúszni a diáksereg hierarchiájában. Nem mellékesen pedig az erőszakos Buck továbbra is a közelben van...

Nagyon tetszett ahogy szépen lépésről-lépésre bontakozott ki Jacqueline és Lucas kapcsolata, nem volt full szerelmi történet az egész, de erőteljesen meghatározta a könyvet, ráadásul úgy, hogy sok minden egyébnek is maradt hely. Már értem, hogy miért került be Lucas a Könyves-álompasis blogversenybe, erős, tetovált-piercinges, örülök, hogy egy olyan figura, aki egy férfias vonalat képvisel, már nem konkrétan a tetkók miatt, hanem mert tényleg egy olyan karakter, aki mellett én sem félnék egy sötét utcán. Kár, hogy ez a kép manapság nem annyira van a fiatalok előtt, amilyen nyeszledék fiúcskák tudnak rohangálni "alfahím" szerepben. Na mindegy, ez csak úgy eszembe jutott.

Jacqueline aktuális zaklatási problémái mellett nem lehet szó nélkül hagyni Lucas múltját sem, aminek utánajárása során a lány megrázó eseményeket tár fel. Mindkét szereplőt könnyedén a szívébe zárja az olvasó, szimpatikusak, a közös jelenetek szívdobogtatóak, nem lehet nem drukkolni a párosuknak. Néhány adalék még: önvédelmi tanfolyam, Starbucks, lakásfoglaló macska, valamint falatnyi levélregény-hatás az e-mailek és sms-ek miatt.

Könnyed írás, de mégsem, hiszen a nemi erőszakot halmozottan jeleníti meg, rendkívül fontos lehet, hogy például a célközönség, akik az ún. "new adult" meghatározás szerint a fiatalok, figyeljenek magukra, tudatosan kerüljék a veszélyt jelenthető szituációkat. Ja, és amit elfelejtettem, hogy van benne egy pici csavar, ami nem tudom mennyire található ki előre, mert nekem ügyesen lelőtte a moly (köszi).

A fülszöveg nem sikerült valami jól, de sok rajongója van már a könyvnek, úgyhogy aki esetleg még habozik, hogy belekezdjen, ne hagyja befolyásolni magát az ismertető és a borító miatt (mert hogy nekem az sem tetszik...:)

Telitalálat ez úgy ahogy van, a romantikus műfaj kedvelőinek tényleg vétek kihagyni!

5/5

334 oldal

Könyvmolyképző Kiadó

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése