Katarina Mazetti: Családi sírbolt

A pasi a szomszéd sír mellől folytatása ez a helyes kis kötet, melyben folytatódik Desirée és Benny szerelmének története. Az első könyvben nem volt éppen egyszerűen működő a városban élő könyvtáros és a tehenekkel gazdálkodó "farmer" kapcsolata, a folytatás pedig ugyanolyan zűrös, picit viharos sztori.

Desirée gyereket szeretne, ám az apajelölt hiányzik. Ez kétféleképpen értelmezhető, mert egyrészt ugye egyedülálló éppen, másrészt szó szerint hiányzik neki Benny, csak sajnos ő már új párt talált magának. A váltott nézőponttal írt regénybe így egy időre becsatlakozott Anita is, amit nagyon érdekesnek találtam, hiszen előjött, hogy mit érez a megcsalt fél, mert hiába szenved a főhős, másoknak is vannak érzései, szóval sajnáltam szegényt. Desirée eredetileg csak gyereket akart Bennytől, semmi többet, így ráálltak a projektre, aztán máshogy alakult a dolog.

Ez a könyv sokkal jobban sikerült szerintem, mint az első. A szereplők szimpatikusabbak lettek, és a hangulata valahogy más volt. A családalapításról szól, hogy milyen várakozni a bébire, majd utána ahogy össze kell hangolni egy nőnek az otthoni teendőket (+tehénfejés és társai...) a gyerekneveléssel és a munkájával, de a házasélet is maradjon meg, és persze a férfi részéről is változást kell eszközölni. Sajnos Benny ezen a téren nem brillírozott, de azért próbálkozott ő is. Desirée szerintem több áldozatot hozott, emiatt érzek némi keserűséget, de természetesen ennél sokkal rosszabb férjek is vannak, és Benny egyébként sem valami haladó szemléletű.

Teljesen valóságos az egész, semmi cicomázás, egy életszerűen megírt történet két olyan ember szerelméről, akik életmódjukat tekintve egyáltalán nem illenek össze, de kitartanak egymás mellett, és így mégis működőképes a kapcsolatuk. Nekem kicsit keserédes a hatás összességében, de hát nem kell mindig full vidám könyveket olvasni.:)

A regényekhez kapcsolódó hír, hogy A pasi a szomszéd sír mellőlt hamarosan színdarab formájában is láthatjuk: április 14-én mutatják be Für Anikó és Schneider Zoltán főszereplésével a Rózsavölgyi Szalonban.

4/5

220 oldal

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése