Simone Elkeles: Rules of Attraction - A vonzás szabályai

"Vannak a világnak olyan részei, amelyek sohasem lesznek szebbek, akkor sem, ha valaki levakarja róluk a szart."

Végre megjelent a Tökéletes kémia folytatása! A három Fuentes testvér közül ezúttal a középső, Carlos kapott főszerepet. Bátyjához hasonlóan ő is problémás fiatal, drogkereskedelem, a Latin Vér veszi körbe. Ezért, hogy kikerüljön belőle, és ne zülljön le visszafordíthatatlanul ebbe a sötét világba, akarata ellenére elköltözteti a család a már jól ismert Alexhez Coloradóba. Természetesen ott sem megy vele minden éppen simán, ezért hamarosan egy kedves családhoz kerül, valamint egy hozzá hasonló fiatalokat felkaroló és támogató csoportba kell járnia, ahol a drog tiltott és még számos szigorú szabályhoz kell tartania magát. Ezek után még jobban ellenszenvezik új környezetével, kivéve vendéglátója lányával, akit elsőre kinyúlt pólójában és fiús dolgaival - meg tudja szerelni az autóját, hogy én mennyire irigylem ezért!:D - cseppet sem talált vonzónak, hamarosan azonban ez igencsak megváltozni látszik, és az érzés persze kölcsönös lesz. Ezzel be is jött a romantikus szál, amiért én az első résznél is teljesen odavoltam.

Carlosnak a könyv elején "minden szar" és "mindent leszar". A káromkodásai valahogy nem húzzák le a könyvet, inkább csak a személyiségét teszik hangsúlyosabbá. Azt gondolja, hogy a mexikói származása és a társadalmi ranglétrán lévő helye miatt nem viheti sokra és emiatt eszébe sem jutna megpróbálni a dolgot. Teljesen úgy van vele, hogy az a sorsa, hogy drogot áruljon és bandatag legyen. A fentebb írtak, az új család, és a szerelem azonban kirángatják ebből, és a végén Alexhez hasonlóan nem zökkenőmentesen, de megváltozik az út, amelyen korábban haladt.

A női főszereplő, Kiara ezúttal egy kevésbé csajos megjelenésű lány, viszont a szerelmi szál ugyanolyan klassz, mint az első részben, esetleg egy kicsit kiszámíthatóbb, mert már "olvastuk egyszer". Ugyanez elmondható a befejezésről is, ami egy kicsi furán hat így utólag, de kit érdekel.:D Én imádom ezt a sorozatot, tök ötletesnek tartom a három tesó dolgot is, úgyhogy nem nagyon tudok ilyesmivel foglalkozni.:)

A középiskolai hierarchia is megmutatkozik, meg van néhány mellékesebb szereplő, de semmi kiemelkedő, az sokkal inkább tetszik, hogy jelen van Brittany és Carlos is a történetben. A spanyol kifejezések megmaradtak és a lábjegyzeteik is, amik ezúttal a lapok alján kaptak helyet - így egyébként kényelmesebb.


Alex - Carlos - Luis

Könnyed, nagyon olvastatja magát, Carlos is telitalálat szereplő lett (amúgy is helyesebbnek képzeltem valamiért, mint Alexet, de a kép csak erősíti ezt:D), és én alig várom -ismét- a következő részt!

5/5

364 oldal
Könyvmolyképző Kiadó

1 megjegyzés: