Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai - egy vintage bolt körül

A könyv egyedi témáját, ahogy a cím is mutatja, a vintage ruhák adják. Az ilyesfajta régi holmiknak a szerelmese Phoebe, aki az állását feladva saját vintage üzletet nyit. A váltás jó döntésnek bizonyul, a vevők köre egyre bővül, ahogy ismertebbé válik a bolt, azonban a főhősnek a múltja beárnyékolja a jelenét. Az elején keveset tudunk erről, fokozatosan derül fény az elhunyt legjobb barátnővel kapcsolatos dolgokra, és ezalatt végig fogva tart a könyv, engem legalábbis nem hagyott nyugodni a kíváncsiság.

Rövid időn belül úgy éreztem, hogy már én is szinte kiismerném magam az üzletben, és belegondoltam, hogy milyen szívesen dolgoznék is akár egy ilyen helyen - persze ehhez Phoebe személyisége is sokat hozzátett. Igazán egyedi, bár inkább külsőségekben a vintage miatt, mert belsőleg épp olyan, mint bármely nő, így könnyű vele azonosulni, és a gondolkodásmódja is a "helyén van".

Tetszettek a kis életdarabkák amit a vásárlók által kapunk, néhányukra kicsivel nagyobb figyelem is irányult. Egy titokzatos kék kabát pedig fontos mellékszereplőt ad egy idős hölgy személyében, akihez egy napon Phoebe ruhabeszerzésre megy. Hamarosan kiderül a kabát története, ami szívszorító eseményeket tár fel, és furcsa mód összeköti Mrs. Bellt és Phoebe-t. Mindkettőjüknek van egy lezáratlan ügye a lelkében, már csak az a kérdés, hogy van-e esély mégis valahogy befejezni és lezárni a múltat.

Mialatt Phoebe az üzletet vezeti, és a múltbeli események őrlik, a szerelem sem hagyja hidegen. Igazából nem úgy ért véget a könyv ezen része, ahogy először vártam volna, de mindegy.:) Nagyon szépen le lett zárva egyébként, üdítő az ilyesmi a mai könyvsorozatos világban, csak ami kicsit furcsa nekem, hogy minden, de tényleg még a legapróbb szösszenetre is ügyelt az írónő, hogy ne maradjon nyitva, míg  a szerelmi szál nem lett olyan "kínosan pontosan" befejezve. Mondjuk nem az volt a lényeg az egészben, sokkal inkább a párhuzam a két élet között, így ez nem számít.

Igazi női regény, habcsók ruhákkal, némi titokzatossággal, részlegesen eltemetett emlékekkel, és egy kis romantikával. Nálam kedvenc lett!

Ui: A borító csodaszép!! A betűtípus és a szedése nagyon kellemessé teszi az olvasást - az ilyesmi is fontos.:)

432 oldal
Sanoma Media 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése