Simone Elkeles: Perfect Chemistry - Tökéletes kémia

Isa mentegetőzve felemeli a kezét. - Csak a tényekre akarom felhívni a figyelmedet. Okos fiú vagy, Alex, rakd össze ennyiből! Nem számít, mennyire akarod, nem tartozik közénk. Egy háromszöget nem tudsz belepasszírozni egy négyszögbe. Most pedig befogom.
- Gracias. - Nem világosítom fel, hogy egy kellőképpen nagy négyzetben elfér egy kisebb háromszög. Mindig lehet módosítani az egyenleten.

Volt egy érzésem, hogy ez egy jó könyv lesz, de azt nem sejtettem, hogy ennyire fog tetszeni. Szóval előre szólok, hogy most nagyon rajongok.:)

Ez egy szerelmes történet, aminek vannak ugyan elsőre sablonosnak tűnő elemei, de mégis olyan jól működnek összefésülve, meg a szereplőkkel, hogy tulajdonképpen még egészen egyedinek is mondanám, bár lehet csak a motorosbandás környezet teszi. Egy névvel indít az első fejezet, amiből kiderül, hogy váltott nézőpontos megoldással íródott a könyv, már ez egy hatalmas pluszt ad. Brittany látszólag sikeres fiatal lány, nincsenek pénzügyi gondjaik, ő a pom-pom lányok csapatkapitánya, a barátjával a suli álompárja, és a végzős tanévük veszi kezdetét a középiskolában. Van azonban egy titka, amit gondosan elrejt a nyilvánosság elől, nem szégyenből, csupán nem szeretné, hogy megtörjön a tökéletesség látszata, amit elsősorban inkább a szülei miatt, mint saját érdekében teremtett meg. Ez a tanév azonban változást hoz nem csak az ő, hanem egy fiú életében is, akit a második fejezetben ismerünk meg. Alex helyzete még látszólag sem irigylésre méltó, ő nem az előkelő északi részen, hanem a drogügyletek és bűnözés által uralt déli negyedben lakik. Tagja egy helyi bűnbandának, de nem azért lépett be, mert annyira vágyott az ilyen életre, hanem egyszerűen nem volt más választása, furcsa törvények uralkodnak feléjük, és csak a családját akarta védeni, így belekeveredett. Pedig okos és tehetséges, főiskolára is mehetne, ha nem kötné a hűség a Latin Vérhez. Alex egyébként mexikói, a nyelvet is elégszer használja/használják ahhoz, hogy néha már zavaró legyen a sok hátralapozás a spanyol szavak és kifejezések fordításához, de még épp nem vészes. A két fiatal tehát nem is különbözhetne jobban, de kémia órán mégis egymással kell dolgozniuk egy iskolai feladaton. Igazából még tudnám folytatni, de nem lenne jó, ha elmesélném az egész könyvet.:)

Közelinek, valóságosnak éreztem a karaktereket, akik az első betűtől kezdve szimpatikusak, szerethetőek. Ja, és van a Sons of Anarchy című sorozat, ami ilyen motorosbandás, kb. Alex világa, és tetszett, hogy most egy teljesen más megközelítésben merülhetek bele egy ilyen környezetbe. Így Alexet egy kicsit növendék Sons of Anarchysnak (ott is van mexikói banda) képzeltem néha, és én nem emlékszem, hogy így odalettem volna korábban könyvbeli szereplőért, most fordult elő először. Fura dolog.:D Nagyon tetszett, hogy veszélyes (a való életben nem tetszene, nem szeretném, ha lelőlének vagy ilyesmi), tetoválásai meg sebhelyei vannak, nem beszari, de mégis vannak érzései, szóval ilyen rosszfiú, aki igazából mégis jólelkű (+ jófej is meg humoros, több alkalommal nevettem fel hangosan olvasás közben). Brittanyról is elmondható, hogy nem csak kívül szép, de a belső tulajdonságai alapján is jó ember. Az elején nagy az ellentét köztük, de lassacskán megismerik egymást, és utána a már korábban kialakult vonzalom kiteljesedhet. Azonban vannak problémák, sok mindennek kellene változnia, hogy a kapcsolatuk normálisan működhessen, a kérdés az, hogy ez mennyire lehetséges.

Jól átgondolt, remek stílusú, szépen felépített könyv, és ez a végére is igaz, nem lett összecsapott egyáltalán. Annyira tetszett, és már csak attól féltem, hogy a végére elrontja az írónő, nem először történt volna ilyen, de nem így lett. Azért mondjuk volt egy porszemnyi túlzás benne, de kit érdekel.:D

És képzeljétek el, hogy ez egy könyvsorozat, de most nem fújjogok! Ez úgy van, hogy Alexnek van két öccse, és a következő két rész róluk fog szólni. Alig várom a folytatást!!! A könyv végén található részlet a második rész elejéből, de még nem olvastam el, inkább nem kínzom magam, mert biztos rosszabb lesz kivárni a megjelenést, ha csak egy kicsit olvashatok bele.

A Fuentes testvérek: Alex, Carlos, Luis (hát nem így képzeltem őket:)

Az írónő honlapja. A videók közül van ami igazán szörnyű szerintem:D, de ne ijesszen el senkit!

Köszönöm szépen a könyvet a Könyvmolyképző Kiadónak!

5*****/5

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése