Lopott idő (In Time, 2011)

Miközben néztem, úgy voltam vele, hogy erről mindenképpen írnom kell, de aztán meggondoltam magam, viszont valahogy nem vagyok biztos benne, hogy jó dolog nem nyomot hagyni róla, legalább kitenni egy posztert, mert azért micsoda ötlet már az egész. Azt hittem, könyvből készült, de kiderült, hogy nem.


Képzeljük el, hogy az új fizetőeszköz az idő. Jelenleg ha nincs pénzed, nem halsz meg automatikusan, ám a filmbeli jövőben, ha lejár az időd, meghalsz. 25 éves korig minden megy a rendes kerékvágás szerint, de utána nem öregszel tovább külsőleg, és elindul az órád. A gazdagok akár örökké is élhetnek, a szegények viszont keményen küzdenek az életben maradásért. Óriási különbségek vannak a világban, az ok nem meglepő, de a fő sztoriszál adott lesz általa.

Hát szóval ez nekem nagyon tetszett. Itt el tudjátok olvasni a teljes tartalmat, ha eddig nem hallottatok róla. Justin Timberlake egyre jobb filmeket kap, és Amanda Seyfried pedig aranyos (a többi színész sem volt ismeretlen: Cillian Murphy, Olivia Wilde (vlee), Matt Bomer, Vincent Kartheiser (juhú, Mad Men színész:), Alex Pettyfer (nekem csak pettifiú).

Hát, minden olyan szöveget ellőttek a filmben, ami kétértelmű meg frappáns az idővel és a pénzzel ebben a helyzetben, nekem már semmi sem maradt..:)

Még régebben láttam az előzetest (amúgy nem nézném meg a film előtt), de csak arra emlékeztem, hogy jónak tűnt. És tényleg az lett! Igazán fantáziadús, izgalmas és a fentebb említett szereposztás is jó.


6 megjegyzés:

  1. Hát akkor bizony megnézem! :)

    VálaszTörlés
  2. ez az a film, amit ha nem írsz róla, a büdös életben nem néznék meg. így viszont muszáj lesz.

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon érdekesnek tűnik. Szerintem én nem is hallottam volna róla, ha nem írod a posztot, olyan "gyakran járok" mostanában moziba.

    VálaszTörlés
  4. nagyon jó ez a film! én most néztem meg a moziban :) érdemes

    VálaszTörlés
  5. Szilvamag: jó szórakozást hozzá!:)

    Nima: húha, hát remélem, hogy tetszeni is fog majd. azért aggódom kicsit:))

    nyuszisz: de jó látni!!!

    Névtelen: bevallom, én nem moziban láttam, de megérte volna a mozijegy árát. az ilyen amúgy ritka nálam, mert legtöbbször pénzkidobásnak érzem utána - ezért sem megyek gyakran.

    VálaszTörlés
  6. Nekem is nagyon tetszett, bár az elején azt gondoltam, hogy ez mekkora hülyeség, de aztán már ráhangolódtam a témára:)

    VálaszTörlés