Glee - eddig

Hát én ezt nagyon megszerettem! Eddig 13 rész ment le, és tavasszal fog visszatérni a sorozat. Kezdetben a zenék dobták fel, de aztán egyre jobban tetszett, a szereplőket is elkezdtem kedvelni, pedig először csak Emmát találtam végtelenül aranyosnak. Még a kosszal kapcsolatos problémáját is át tudom érezni.:)

Általában a karakterek el vannak túlozva, de nem feltétlenül úgy, hogy egyetlen dologra vannak kihegyezve, ennél azért kidolgozottabb. Tök jól rakták össze a sztorit, valami miatt mindig bosszankodni lehetett. A lényeghez végig ragaszkodtak, nevezetesen, hogy hőseink "lúzerek". Az énekes-táncos részek jelentősen megalapozzák a hangulatot, még úgy is, hogy nekem azért nem minden dal tetszett benne. Szeretem az ilyenfajta előadásokat egyébként is, mondjuk szerintem mindenki. Azok kevésbé jók, amikor túl sokan vannak a színpadon, láthattunk olyat is. Ha célja van, és jól mutat, akkor oké, de ha csak káosz lesz belőle, mert átláthatatlanná teszi a produkciót, akkor nem látom értelmét. Megjelentek soundtrack CD-k is, amiket vétek lett volna nem kiadni, nem csak azért, mert plusz pénzbevételt jelentenek. Biztos követni fogja még néhány, jó lesz hallgatgatni őket.

Ezután biztos, hogy hetiben fogom nézni, alig várom az új részt. Olyan félévad zárósan búcsúztak (13+9 gondolom), és jobb is, hogy nem húzták sokáig a dolgokat. Némelyik szereplő olyan szerencsétlen helyzetbe került, hogy az szörnyű volt... Nehezen hiszem, hogy tényleg vannak ilyen mértékben idióta emberek, na, de erről majd a spoileres részben, a kattintás után. Ha igaziból játszódtak volna egyes jelenetek, nem bírtam volna ki, hogy ne kezdjek el kiabálni, hogy legyél már egy kicsit életrevalóbb, és állj végre ki magadért!

A szereplőkről írok néhány szóban, róluk nehezen lehet nem lenni valamilyen véleménnyel, hiszen elég szélsőségesek.



Will lenne a főszereplő, legalábbis az elején úgy körvonalazódtak a dolgok, majd idővel a többi szereplő is egyre inkább előtérbe került. A színész biztos rendelkezik táncos-énekes tapasztalattal, vagy nagyon jól betanították, de inkább az előbbire tippelek, mert olyan a mozgása. Tiszta Justin Timberlake, csak nem annyira populáris fejjel. Azért aranyos, eléggé megszerettem. Végig drukkoltam neki és Emmának. Ahogy már írtam, ő volt az első számú kedvencem, nagyon bájos, és tök tetszik az öltözködése, egyedi stílusa van. Összességében nem semmi jelenség.:)

Terri katasztrófa. Jessalyn Gilsiget imádtam a Nip/Tuckban, itt viszont... Nem normális, és szemét, és... Hihetetlen. Ekkora hazugságra egyáltalán hogy képes valaki, az egész nevetséges és borzasztó. Na most ki fogja eltartani, mert hogy a három napos munkájával nem keresi agyon magát, az biztos.

Sue: a Party Downban sem voltam oda a színésznőért. Bunkó, de ahhoz jelentéktelen, hogy ténylegesen zavarni tudjon. Ken: őt maximum szánni tudom, de még azt sem nagyon.

Jöhetnek a diákok:

Rachelnél éppen hogy nem lépték át azt a határt, hogy teljesen idegesítő legyen. Még pont belefér, mégis átjön, hogy a környezetét viszont idegesíti, senki nem szereti a törtető embereket. Ő nem is igazán az, csak sztár szeretne lenni, és az nem olyan nagy baj, amennyiben van tehetsége hozzá.

Finn elég szerencsétlen, főleg ha a Quinnel való kapcsolatát nézem, meg hogy bevette azt a terhességet, vagyis hogy tőle van. Quinn is hülye, Puck mennyivel alkalmasabb apának, pláne úgy, hogy ő is az apa. Legalábbis pénzkeresésben leleményesebb volt.:D Ráadásul jobban is néz ki, mint Finn, a fiúk közül ő a leghelyesebb.

Artie a képekből ítélve, amiket láttam, csak a sorozatban kerekesszékes. Tök jó, hogy csináltak olyan számot, meg hogy a többiek is kerekesszékbe ültek kis időre, hogy tudják, milyen úgy élni, és hogy építenek feljárót.

Kurt az a nagyon meleg típus. Tényleg már minden sorozatban van legalább egy, de nem hiszem, hogy a különlegessége a célja, hanem pont az, hogy nem nagy ügy, ha valaki az. Az apját sajnálom, nem a fia miatt, hanem azért, mert meghalt a felesége. Örülök, hogy elfogadja, Kurtot olyannak, amilyen, pedig nem nézné ki belőle az ember. Egyébként emlékszem a színészre a My Own Worst Enemyből.

Brittany elég mókás, nem is túl szép, és még butácska is. Alig ismertem rá pompomruha nélkül. Quinn is furcsa volt először nélküle, de jó tudni, hogy van más ruhájuk is azon kívül.

Remek, hogy véget vetettek az eddigi problémáknak, Will és Finn is megvilágosodott. Én azért nagyobb kitörést vártam. Willtől ennyi volt a minimum, Finn pedig - végülis, ha úgy vesszük, jól járt, nem neki lesz gyereke. Kíváncsi vagyok, hogy most hogyan tovább.

2 megjegyzés:

  1. Én meg egyre kevésbé szeretem, s lassan már csak a dalokért nézem. Ellenben én egyedül Sue karakterét tudtam megkedvelni, az ő beszólásai sokat adnak az élvezethez.

    VálaszTörlés
  2. Ahogy olvasgattam, úgy tűnik, sokan abbahagyták néhány rész után, kicsit furcsállom, mert nekem pont ellenkezőleg volt. Az első résztől nem voltam elájulva, de később egyre jobban megtetszett.

    VálaszTörlés